![]() |
Et Dolması Nasıl Yapılır
Et Dolması Tarifi
Malzemeler 3 adet büyükçe dana göğüs eti 4-5 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı biber salçası 3/2 su bardağı pirinç 3-4 adet mantar 1 kuru soğan 1 yumurta (Haşlanmış) Bir parça doğranmış maydanoz Pul biber Karabiber Tuz 1-2 kaşık tereyağı Et Dolması Yapılışı Öncelikle etleri uzun tarafından içine malzeme doldurabilecek şekilde kese gibi sivri bir bıçakla kesin.içine tuz ve karabiber serpin.Sarımsağı ezerek yağ ve salça ile karıştırın ve etin her tarafına sürün.1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün soğanı tencerede pembeleştirin,mantarları doğrayarak soğana katın.Biraz piştikten sonra pirinci ilave edin.Bir iki kez karıştırdıktan sonra baharatları ve tuzunu ilave ederek pilav gibi pişirin.İndirene yakın maydanozu ve doğranmış yumurtayı ilave edip soğumaya bırakın. Etleri alarak pilavdan içlerine doldurun ve ağzını kürdanla teyel atar gibi sıkıştırın.Başka bir tencereye 2-3 kaşık yağ koyarak etlerin her iki tarafını da kızartın.Üzerine soğan,biber ve bir domatesi dörde bölerek koyun.Çok az su (çay bardağının çeyreği kadar) koyarak kısık ateşte yarım saat kadar demleyin. Etleri hafif soğuduktan sonra dilim dilim keserek salata yanında servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.