Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Etli Börek Nasıl YapılırBezelyeli Etli Börek Tarifi Resimli Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır Resimli Bezelyeli Etli Börek Tarifi Bezelyeli Etli Börek Resimli Tarif Bezelyeli Etli Börek Malzemeleri 250 gr Kuzu Eti 1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette) 1 Su Bardagi Haslanmis Bezelye 2 Adet Orta Boy Domates 1 Çorba Kasigi Margarin 1 Yumurta Sarisi 1 Demet Maydanoz Bezelyeli Etli Börek Tarifi Öncelikle tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kizdiralim Findik iriliginde dogranmis kuzu etlerini ilave edelim Biraktiklari suyu çekene dek kavuralim Daha sonra soganları ilave edip pembelestirelim Kabuklari soyulmus ve küp seklinde dogranmis domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelimTuz, karabiber ve ince ince dogranmis maydanozu ekleyerek atesten alalim Milföy hamurlarinin ortasina etli harçtan bir miktar koyalim Zarf seklinde kapatarak ters çevirelim Üzerine milföy hamurundan kestigimiz seritlerle süsler yapalim Son olarak bu hamurları hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizelim Önceden isitilmis 220 dereceli firinda börekleri 5 dakika pisirelim Isiyi 170 dereceye indirerek üzerleri kizarana dek pisirelim |
Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır |
08-31-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Etli Börek Nasıl YapılırBezelyeli Etli Börek Malzemeler 1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette) 250 gr Kuzu Eti 2 Adet Orta Boy Soğan 2 Adet Orta Boy Domates 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye 1 Yumurtanın Sarısı 1 Demet Maydanoz 1 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ Yemeğin Tarifi Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım Soğanları ilave edip pembeleştirelim Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|