Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır



Bezelyeli Etli Börek Tarifi Resimli

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır
Resimli Bezelyeli Etli Börek Tarifi
Bezelyeli Etli Börek Resimli Tarif

Bezelyeli Etli Börek Malzemeleri

250 gr Kuzu Eti
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
1 Su Bardagi Haslanmis Bezelye
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Yumurta Sarisi
1 Demet Maydanoz



Bezelyeli Etli Börek Tarifi

Öncelikle tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kizdiralim Findik iriliginde
dogranmis kuzu etlerini ilave edelim Biraktiklari suyu çekene dek
kavuralim
Daha sonra soganları ilave edip pembelestirelim Kabuklari soyulmus ve küp seklinde
dogranmis domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelimTuz,
karabiber ve ince ince dogranmis maydanozu ekleyerek atesten alalim
Milföy hamurlarinin ortasina etli harçtan bir miktar koyalim Zarf seklinde
kapatarak ters çevirelim Üzerine milföy hamurundan kestigimiz seritlerle
süsler yapalim

Son olarak bu hamurları hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizelim Önceden isitilmis
220 dereceli firinda börekleri 5 dakika pisirelim Isiyi 170 dereceye
indirerek üzerleri kizarana dek pisirelim












Alıntı Yaparak Cevapla

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır

Eski 08-31-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır



Bezelyeli Etli Börek


Malzemeler

1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)

250 gr Kuzu Eti

2 Adet Orta Boy Soğan

2 Adet Orta Boy Domates

1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye

1 Yumurtanın Sarısı

1 Demet Maydanoz

1 Çorba Kaşığı Margarin

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ







Yemeğin Tarifi

Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım


Soğanları ilave edip pembeleştirelim Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım


Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.