ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=642159)

Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:59 AM

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır
 
Bezelyeli Etli Börek Tarifi Resimli

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır
Resimli Bezelyeli Etli Börek Tarifi
Bezelyeli Etli Börek Resimli Tarif

Bezelyeli Etli Börek Malzemeleri

250 gr Kuzu Eti
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
1 Su Bardagi Haslanmis Bezelye
2 Adet Orta Boy Domates
1 Çorba Kasigi Margarin
1 Yumurta Sarisi
1 Demet Maydanoz



Bezelyeli Etli Börek Tarifi

Öncelikle tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kizdiralim. Findik iriliginde
dogranmis kuzu etlerini ilave edelim. Biraktiklari suyu çekene dek
kavuralim.
Daha sonra soganları ilave edip pembelestirelim. Kabuklari soyulmus ve küp seklinde
dogranmis domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pisirelim.Tuz,
karabiber ve ince ince dogranmis maydanozu ekleyerek atesten alalim.
Milföy hamurlarinin ortasina etli harçtan bir miktar koyalim. Zarf seklinde
kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestigimiz seritlerle
süsler yapalim.

Son olarak bu hamurları hafifçe yaglanmis firin tepsisine dizelim. Önceden isitilmis
220 dereceli firinda börekleri 5 dakika pisirelim. Isiyi 170 dereceye
indirerek üzerleri kizarana dek pisirelim.












Prof. Dr. Sinsi 08-31-2012 02:59 AM

Bezelyeli Etli Börek Nasıl Yapılır
 
Bezelyeli Etli Börek


Malzemeler

1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)

250 gr Kuzu Eti

2 Adet Orta Boy Soğan

2 Adet Orta Boy Domates

1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye

1 Yumurtanın Sarısı

1 Demet Maydanoz

1 Çorba Kaşığı Margarin

1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ







Yemeğin Tarifi

Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım. Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim. Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.


Soğanları ilave edip pembeleştirelim. Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim. Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım.


Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım. Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim. Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim. Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.