Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bayramı, ramazan, tarifleri, tatlı

Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Bayramı Tatlı Tarifleri



Ramazan Bayramı Tatlıları Resimli



Gül Tatlısı


Malzemeleri:

1 paket margarin

2 kaşık yoğurt

2 kaşık sıvı yağ

1 yumurta

1,5 çay bardağı irmik

250 gr ceviz

Aldıgı kadar un

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su




Yapılışı: Margarin ve diğer malzemeleri karıştırın hamuru elde ettikten sonra, oklava yardımıyla açın hamuru 4′e bölün Cevizin 1/4′ünü her bir hamura koyun ve rulo şeklinde sarın, halka halka kesin Böldüğünüz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin 175° pişirin Piştikten sonra sıcak şerbet dökün ve soğuk servis yapın



Şekerpare


Malzemeleri:

2 adet yumurta

2 çay bardağı pudra şekeri

2 çay bardağı sıvı yağ

1 adet kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için fındık

Şerbeti:

3 su bardağı şeker

3-3,5 su bardağı su

1/4 limon suyu





Yapılışı: Yoğurma kabında, yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ ve kabartma tozunu iyice karıştırın, üzerine aldığı kadar un ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yoğurun Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak hafifçe bastırın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın üzerlerine fındık batırın

Önceden ısıttığınız fırında 170 derecede 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin


Şekerpareleri fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidince üzerine soğuk şerbet dökün (biri sıcak biri soğuk olacak)



Parmak Tatlısı


Malzemeleri:

Yarım paket margarin

Yarım su bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı şeker

1 yumurta

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Aldığı kadar un

Üzeri için:

Yaklaşık 1 su baradağı irmik

Şerbet için:

3 su bardağı su

2 su bardağı şeker




Yapılışı: Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır Soğuması için bir kenara alınır

Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır( normalde hamur sıvı yağın içine bandırılıp çıkarılıyor ki irmiği daha iyi tutsun diye fakat ben çok yağ çekmemesi açısından böyle yaptım)Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.