![]() |
Kum Dökmeye Yardımcı Bitkiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kum Dökmeye Yardımcı BitkilerKum Dökmeye Yardımcı Bitkiler TAVUK YAĞI: Yarım fincan sıcak tavuk yağı içilir ![]() ![]() ![]() RAVEND: Ravend toz haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() FUNDA: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimyon toz halinde günde 5-6 defa 0 ![]() ![]() KEREVİZ TOHUMU: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kereviz siyah nohutla kaynatılır ![]() ![]() ![]() DIŞ OTU TOHUMU: 1 bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇÖREKOTU TOHUMU: Çörekotu toz haline getirilir ![]() ![]() TURP: Turp suda kaynatılır ![]() ![]() ![]() ![]() AT KUYRUĞU: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DERE OTU TOHUMU: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() DULAVRAT OTU KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() KUZU KULAĞI YAPRAĞI: Kuzukulağı yaprakları kaynatılıp suyu içilir ![]() ÇİLEK YAPRAĞI: 1 bardak kay nar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BADEM YAĞI: Sabahları aç karna 1 kaşık bademyağı içilir ![]() BAKLA: 1 bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() BALDIRI KARA: 1 bardak kay nar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VENÜS SAÇI: Aynı şekilde kullanılır ![]() ÇAM FISTIĞI (iRMlK FISTI ĞI): Günde 20-25 gr fıstık yenilir ![]() ÇEMEN TOHUMU: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() Tohum toz halinde günde birkaç defa 0 ![]() ![]() GELİNCİK YAPRAĞI: Gelincik yaprakları toz haline getirilir ![]() ![]() KASNI DIŞI: Kasnı toz haline getirilir ![]() ![]() ![]() KAYIŞKIRAN KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() KEDİ AYAĞI: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KINA: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() NOHUT: Nohut kaynatılır ![]() ![]() bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇOBAN KALDIRAN: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() AHLAT: Taze ve genç ahlat yaprakları kaynatılarak suyu içilir ![]() ARMUT: Armut yaprakları kaynatılır ![]() ![]() TAFLAN: Taze taflan meyvele rinden bolca yenilir ![]() ![]() ABANOZ AĞACI: 1 bardak kay nar suya ![]() ![]() ![]() YER KESTANESİ: Yer kestanesi tohumlarından günde 8 gr kay natılıp içilir ![]() ![]() VİŞNE ÇEKİRDEĞİ: Vişne çekirdeğinin içi yenilir ![]() 5 gr vişne zamkı sirke ile yapılmış bal şerbeti ile içilir ![]() YAVŞAN OTU: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() Taze bitki sıkılır ![]() ![]() TAŞ ANASONU: 1 bardak kay nar suya ![]() ![]() ![]() ![]() BILDIRCIN: Bıldırcın eti yenildiğinde mesane taşlarını parçalayıp çıkarır ![]() GÜVERCİN: Güvercin eti susam yağı ile pişirilip yenilir ![]() ![]() MUŞMULA: 1 bardak kaynar su ya ![]() ![]() ![]() AVAKADO YAPRAĞI: 2 kilo su ya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 kilo suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HİNT SÜNBÜLÜ: 1 bardak su ya ![]() ![]() ![]() KEKİK: 5 bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() YAPIŞKAN OTU: 1 bardak kay nar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TAVŞAN MEMESİ KÖKÜ: 1 bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MISIR PÜSKÜLÜ: 1 bardak kay nar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KUŞBURNU: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() Kuşburnu meyveleri toz haline getirilir ![]() ![]() KRAL EĞRELTİSİ KÖKÜ: l bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() KARAMUK KÖKÜ: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RAVEND: Ravend toz haline getirilir ![]() ![]() ![]() ![]() GÜVEY FENERİ TOHUMU: 1vbardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() ALIÇ ÇİÇEĞİ: 1 bardak kaynar suya ![]() ![]() ![]() ![]() BAKLA ÇİÇEĞİ: Bakla çiçeği toz haline getirilir ![]() ![]() AYRIK KÖKÜ: 1 bardak suya ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|