|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlatım, arpa, çorbası, tarifiresimli, şehriye |
![]() |
Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım)![]() Üstünde buharı tüten Şehriye çorbamız için önce malzemeleri hazırlayalım ![]() BİRİNCİ AŞAMA ![]() Malzemeler: 4 orta boy domates 1 yemek kaşığı tereyağ 5 su bardağı kaynar su 1 çay bardağından biraz az arpa şehriye 1 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı nane 2 ![]() ![]() Çaydanlığa veya su ısıtıcınıza içme suyunuzdan 5 su bardağı su doldurun ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta domatesleri ortadan ikiye bölün ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() Suyunuz kaynadı domatesler hazır yağınızıda hazır ettiniz ![]() 4 ![]() ![]() Orta büyüklükteki ocağınızı yakın ![]() Tencerenizi üstüne yerleştirin ![]() Domates rendesini ve tereyağını aynı anda tencereye koyun ![]() 5 ![]() ![]() Tereyağ eriyinceye kadar domates ve yağı karıştırın ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() Hafif hafif fok fok fok sesleri çıkaran domates ve yağın üstüne yavaşça kaynamış olan 5 su bardağı suyu boşaltın ![]() ![]() 7 ![]() ![]() Su sıcak olduğundan tencereye ekleyip karıştırdığınızda tencerenin içindekiler kaynamaya başlayacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 8 ![]() ![]() Tabaklara koyduğunuz çorbanın üstüne nane ekleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun Alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|