ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=576091)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:09 PM

Arpa Şehriye Çorbası Tarifi(Resimli Anlatım)
 


http://www.misssgibi.com/images/arpa...ye+corbasi.jpg


Üstünde buharı tüten Şehriye çorbamız için önce malzemeleri hazırlayalım.
BİRİNCİ AŞAMA
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
4 orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağ
5 su bardağı kaynar su
1 çay bardağından biraz az arpa şehriye
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı nane


2. AŞAMA

http://www.misssgibi.com/images/rendelenmis+domates.jpg


Çaydanlığa veya su ısıtıcınıza içme suyunuzdan 5 su bardağı su doldurun. Kaynamasını sağlayın..
Diğer tarafta domatesleri ortadan ikiye bölün. Domatesin iç kısmından başlayarak rendeleyin. Kabuklarını rendelemek isteyip istememek tamamen tercihinize kalmıştır.

3. AŞAMA
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Suyunuz kaynadı domatesler hazır yağınızıda hazır ettiniz.
4. AŞAMA
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Orta büyüklükteki ocağınızı yakın.
Tencerenizi üstüne yerleştirin.
Domates rendesini ve tereyağını aynı anda tencereye koyun.

5.AŞAMA
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Tereyağ eriyinceye kadar domates ve yağı karıştırın. 3-4 dakika kaynamasını sağlayın. Ara ara karıştırmaya devam edin.


6. AŞAMA
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hafif hafif fok fok fok sesleri çıkaran domates ve yağın üstüne yavaşça kaynamış olan 5 su bardağı suyu boşaltın. Karıştırın.

7. AŞAMA

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Su sıcak olduğundan tencereye ekleyip karıştırdığınızda tencerenin içindekiler kaynamaya başlayacaktır. Hemen hazırlamış olduğumuz arpa şehriyeyi tencereye ekliyoruz. Bir taraftan kepçemizle karıştırmaya devam ediyoruz. Bu sırada tuzunu ekliyoruz. ve 5-6 dakika pişmesi için kapağı açık vaziyetde bırakıyoruz. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Çorbayı ocaktan indirmeden önce kaşık yardımıyla şehriyeninde içinde bulunduğu bir kaşık çorbanın tadına bakın. Şehriyelerin yumşayıp şişmiş olması lazım. Eğer uygundur derseniz altını kapatın. Eğer hala sertlik varsa 1-2 dakika daha kaynatın.

8. AŞAMA
http://www.misssgibi.com/images/sehriye+corbasi.jpg
Tabaklara koyduğunuz çorbanın üstüne nane ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun


Alıntı



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.