Hint Yemekleri |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint YemekleriGaram Masala 2 Tarifi Malzemeler
Tüm bu baharatı birlikte çekin Böylece son derece hoş kokulu bir karışım elde edeceksiniz Bu baharat karışımı Pakistan yemeklerinde çok sık kullanılıyor ve her yemeğe çeşni katıyor Puri Tarifi Malzemeler
Untuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur Nemli bir beze sarilarak 30 dak bekletilirHamur 4er santim capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilirInce ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir DHANIWALI MURGH KORMA (KISNIS YAPRAKLI PILIÇ) Tarifi Malzemeler
PILICI 6 DL SU IÇINDE 2 DIS SARIMSAK ILE BIRLIKTE YAKLASIK 10 DAKIKA KAYNATIN BU ARADA KÖPÜKLERINI KEPCE ILE SÜZÜP ATIN BU ZAMAN SONUNDA PILICIN SUYUNU SÜZÜN VE BIR KENARDA MUHAVAZA EDINPILICI SOGUTUN DAHA SONRA ILIK SUYUN ALTINA TUTUN VE KÜÇÜK PARÇALARA KESIN GERIYE KALAN SARIMSAKLARI EZIP BIR DL SU IÇINDE MUHAVAZA EDIN SAFRAN TANELERINI 1/2 DL SU ICINDE ISLATIN BIR KASIGIN SIRTIYLA EZIP TAD VE RENGININ ÇIKMASINI SAGLAYIN ACI BIBER VE SOGANLARI MIKSERDEN GECIRIN YOGURDU KARISTIRIP EZIN BIR KENARDA MUHAVAZA EDIN BIR TENCEREDE YAGI KIZDIRIN EZILMIS SOGAN VE BIBERLERI SARI BIR RENK ALANA KADAR PISIRIN SIRASIYLE KARANFILLERI KAKULE (HAMALE) YI TARÇIN TANESINI VE SON OLARAKDA ZENCEFILI TENCEREYE ATIP KARISGTIRIN PILICI VE SUYUN IÇINDE OLAN SARIMSAGI YOGURDU TENCEREYE KATIP KARISITRINKISIK ATESTE 10 DAKIKA PISIRIN YEMEGI TUZLAYINPILIC RENK ALANA KADAR KISIK ATESTE PISIRIN ANCAK YAKMAYIN PILIC BULYONUNU IKI-ÜÇ DL SUDA EZIP YEMEGIN SOSUNUN CIVIK SEKLINI SEKLINI ASMIYACAK SEKILDE TENCEREYE KATIN YAKLASIK 30 DAKIKA KISIK ATESTE PISIRIN YEMEK KISIK ATESTE PISERKEN ICINE SAFRAN VE SUYUNU KARABIBER VEYA BEYAZ BIBERLE VE TAZE KISNIS YAPRAGI ILE TATLANDIRABILIRISINIZ YEMEGINIZ PISINCE PILAV VEYA TAZE EKMEKLE SERVIS YAPABILIRSINIZ AFIYET OLSUN Paprikalı Makarna Tarifi Malzemeler
Lezzetli bir makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye bol miktarda suya ihtiyacınız olacak Suyu yüksek ateşte kaynatın İçine 1 tatlı kaşığı balı et suyu bulyonunu ve safranı ekleyin Her 100 gr makarna için bir litre suya 10 gram tuz yeterlidir Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin Tuzu kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir Eğer tuz diyetiniz var ise yarım limonun suyunu kullanabilirsiniz Dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ ekleyebilirsiniz Makarnaları yavaşça azar azar ekleyin ki suyun kaynaması durmasınTencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde belirtilen süre kadar kaynatın Ara sıra karıştırın Pişme süresinin sonuna doğru sık sık kıvamını kontrol edin Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün SOSUN HAZIRLANIŞI Kuru soğanı yemeklik doğrayarak margarin yağında hafifçe sarartın İçine kıymayı ufak kesilmiş mantarları kare şeklinde doğranmış paprika biberleri soya filizlerini köri baharatını zerdeçalı tarçını tuzu ve karabiberi koyun Kısık ateşte arada bir karıştırarak sebzelerin kendi suyu yetmediyse 1 fincan kaynar su ekleyerek pişirin Bu malzemeyi makarna ile karıştırın Üzerini ince kıyılmış reyhanla süsleyerek sıcak servis yapın Soğan Köftesi Tarifi Malzemeler
Soğan yarım halka şeklinde doğranır Un yumurta tuz karabiber konup karıştırılır Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kırmızı renkte kızartılırKetçap veya biber salçası ile servis yapılır Aloo Hari Moong Toran Tarifi Malzemeler
Tereyağını kızdırınKıyılmış soğanı yağda pembeleştirinKüçük küpler halinde doğranmış domatesi ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar karıştırınBu karışıma köri turmeric ve pul biber ilave edip5 dakika pişirin Küçük doğranmış fasulye küp kesilmiş patates ince kıyılmış yeşil biber rendelenmiş taze zencefil dövülmüş sarımsak ve kişniş yaprağını ekleyinÜzerine 1 çorba kaşığı su ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirinTuz ekleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|