![]() |
Hint Yemekleri
Garam Masala 2 Tarifi Malzemeler
Tüm bu baharatı birlikte çekin. Böylece. son derece hoş kokulu bir karışım elde edeceksiniz. Bu baharat karışımı. Pakistan yemeklerinde çok sık kullanılıyor ve her yemeğe çeşni katıyor. Puri Tarifi Malzemeler
Un.tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir. Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur. Nemli bir beze sarilarak 30 dak. bekletilir.Hamur 4er santim capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir.Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir. Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir. Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir. Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir. DHANIWALI MURGH KORMA (KISNIS YAPRAKLI PILIÇ) Tarifi Malzemeler
PILICI 6 DL SU IÇINDE. 2 DIS SARIMSAK ILE BIRLIKTE YAKLASIK 10 DAKIKA KAYNATIN. BU ARADA KÖPÜKLERINI KEPCE ILE SÜZÜP ATIN. BU ZAMAN SONUNDA PILICIN SUYUNU SÜZÜN VE BIR KENARDA MUHAVAZA EDIN.PILICI SOGUTUN DAHA SONRA ILIK SUYUN ALTINA TUTUN. VE KÜÇÜK PARÇALARA KESIN. GERIYE KALAN SARIMSAKLARI EZIP BIR DL SU IÇINDE MUHAVAZA EDIN. SAFRAN TANELERINI 1/2 DL SU ICINDE ISLATIN. BIR KASIGIN SIRTIYLA EZIP TAD VE RENGININ ÇIKMASINI SAGLAYIN. ACI BIBER VE SOGANLARI MIKSERDEN GECIRIN. YOGURDU KARISTIRIP EZIN. BIR KENARDA MUHAVAZA EDIN. BIR TENCEREDE YAGI KIZDIRIN. EZILMIS SOGAN VE BIBERLERI SARI BIR RENK ALANA KADAR PISIRIN. SIRASIYLE. KARANFILLERI. KAKULE (HAMALE) YI TARÇIN TANESINI VE SON OLARAKDA ZENCEFILI TENCEREYE ATIP KARISGTIRIN. PILICI VE SUYUN IÇINDE OLAN SARIMSAGI. YOGURDU TENCEREYE KATIP. KARISITRIN.KISIK ATESTE 10 DAKIKA PISIRIN. YEMEGI TUZLAYIN.PILIC RENK ALANA KADAR KISIK ATESTE PISIRIN ANCAK YAKMAYIN.. PILIC BULYONUNU IKI-ÜÇ DL SUDA EZIP YEMEGIN SOSUNUN CIVIK SEKLINI SEKLINI ASMIYACAK SEKILDE TENCEREYE KATIN YAKLASIK 30 DAKIKA KISIK ATESTE PISIRIN. YEMEK KISIK ATESTE PISERKEN ICINE SAFRAN VE SUYUNU KARABIBER. VEYA BEYAZ BIBERLE VE TAZE KISNIS YAPRAGI ILE TATLANDIRABILIRISINIZ. YEMEGINIZ PISINCE PILAV VEYA TAZE EKMEKLE SERVIS YAPABILIRSINIZ. AFIYET OLSUN. Paprikalı Makarna Tarifi Malzemeler
Lezzetli bir makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye. bol miktarda suya ihtiyacınız olacak. Suyu yüksek ateşte kaynatın. İçine 1 tatlı kaşığı balı. et suyu bulyonunu ve safranı ekleyin. Her 100 gr. makarna için bir litre suya 10 gram tuz yeterlidir. Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin. Tuzu kaynamadan atmanız halinde suyun kaynama süresi gecikir. Eğer tuz diyetiniz var ise yarım limonun suyunu kullanabilirsiniz. Dilerseniz 1 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Makarnaları yavaşça azar azar ekleyin ki suyun kaynaması durmasın.Tencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde belirtilen süre kadar kaynatın. Ara sıra karıştırın. Pişme süresinin sonuna doğru sık sık kıvamını kontrol edin. Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün. SOSUN HAZIRLANIŞI Kuru soğanı yemeklik doğrayarak margarin yağında hafifçe sarartın. İçine kıymayı. ufak kesilmiş mantarları. kare şeklinde doğranmış paprika biberleri. soya filizlerini. köri baharatını. zerdeçalı. tarçını. tuzu ve karabiberi koyun. Kısık ateşte arada bir karıştırarak. sebzelerin kendi suyu yetmediyse 1 fincan kaynar su ekleyerek pişirin. Bu malzemeyi makarna ile karıştırın. Üzerini ince kıyılmış reyhanla süsleyerek sıcak servis yapın. Soğan Köftesi Tarifi Malzemeler
Soğan yarım halka şeklinde doğranır. Un. yumurta. tuz. karabiber konup karıştırılır. Kızgın yağa kaşık kaşık dökülüp kırmızı renkte kızartılır.Ketçap veya biber salçası ile servis yapılır. Aloo Hari Moong Toran Tarifi Malzemeler
Tereyağını kızdırın.Kıyılmış soğanı yağda pembeleştirin.Küçük küpler halinde doğranmış domatesi ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar karıştırın.Bu karışıma köri. turmeric ve pul biber ilave edip.5 dakika pişirin. Küçük doğranmış fasulye. küp kesilmiş patates. ince kıyılmış yeşil biber. rendelenmiş taze zencefil. dövülmüş sarımsak ve kişniş yaprağını ekleyin.Üzerine 1 çorba kaşığı su ilave edip. kısık ateşte 15 dakika pişirin.Tuz ekleyip. servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.