Pideli Kebap Tarifi(Resimli Anlatım) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pideli Kebap Tarifi(Resimli Anlatım) fırın tepsisine serin 10 dak 200 derece fırında kurutun Bir kenarda hazır olsun![]() Ayrıca 3 diş sarımsak dövüp yoğurda karıştırın ve sarımsaklı yoğurt yapın ![]() Kemiklerden et suyunu çıkarın Düdüklü ye malzemeleri koyup 20 dak pişirin Piştikten sonra süzgeçten geçirip et suyunu da bir kapta hazır edin![]() Sıra geldi eti pişirmeye: Tereyağı ile birlikte eti düdüklü tencereye alın suyunu çekince soğanı tuzu ekleyin Karıştırın ve tekrar su salıp suyunu çekince rendelediğiniz domatesi ve suyu ekleyip düdüklüde 20 dak pişirin![]() Servis yapacağınız zaman pideleri ve et suyunu ısıtıp sıcak et suyunu pidelerin üzerinde gezdirin iyice ıslatın Üstüne tepsi kapatıp pideler şişinceye kadar bekletin![]() Servis yaparken tabağa önce pideleri sonra sarımsaklı yoğurdu üstüne de eti koyun Afiyetle yiyin![]() ![]() ![]() ![]() Alıntı |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|