![]() |
Pideli Kebap Tarifi(Resimli Anlatım)
. fırın tepsisine serin 10 dak. 200 derece fırında kurutun. Bir kenarda hazır olsun. Ayrıca 3 diş sarımsak dövüp yoğurda karıştırın ve sarımsaklı yoğurt yapın. Kemiklerden et suyunu çıkarın. Düdüklü ye malzemeleri koyup. 20 dak. pişirin. Piştikten sonra süzgeçten geçirip et suyunu da bir kapta hazır edin. Sıra geldi eti pişirmeye: Tereyağı ile birlikte eti düdüklü tencereye alın. suyunu çekince soğanı.tuzu ekleyin. Karıştırın ve tekrar su salıp. suyunu çekince rendelediğiniz domatesi ve suyu ekleyip düdüklüde 20 dak. pişirin. Servis yapacağınız zaman pideleri ve et suyunu ısıtıp. sıcak et suyunu pidelerin üzerinde gezdirin. iyice ıslatın. Üstüne tepsi kapatıp. pideler şişinceye kadar bekletin. Servis yaparken tabağa önce pideleri sonra sarımsaklı yoğurdu. üstüne de eti koyun. Afiyetle yiyin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.