Mayonezin İncelikleri..

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonezin İncelikleri..





a) Sıfır asitli zeytinyağı kullanılmalı

b) Kullanılacak yağ ile yumurta aynı sıvı derecesinde olmalıdır Günlük yumurta kullanılması daha uygundur Buzdolabından alı-'nan bir yumurta ile oda sıcaklığında yağ ile mayonez yapılmaz Yumurtanın oda sıcaklığına gelmesi beklenmelidir

c) Başlangıçta çok süratli ve damla damla yağ koyarak yapılmalıdır

ç) Kesilme işareti görünürse 1 kaşık kaynar su azar azar konur

d) Tutmaya başladıktan sonra yani koyulaşınca sicim gibi yağ ilave edip mikserle karıştırmaya devam edilir

e) Mikserle karıştırma daima bir yöne doğru yapılmalıdır

f) Mayonez kanapelerde sandöviçlerde salatalarda balık yemeklerinde yumurta çeşitlerinde makarnalarda kızartmalarda kullanılan çok önemli bir salçadır


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.