Cantık Tava Lokumu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cantık Tava Lokumu Tarifi karabiber Tarif • Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup maya eriyene kadar elinizle karıştırın![]() • Üzerine yoğurt sıvıyağı ve tuz ilave edip karıştırmaya devam edin![]() • 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup yumuşak bir hamur hazırlayın![]() • Hamuru mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin![]() • Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin ![]() • Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın![]() • Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın ![]() • Elinizi sıvıyağa batırarak mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın![]() • Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın![]() • Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin ![]() • Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin ![]() • 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın ![]() ekolay |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|