![]() |
Cantık Tava Lokumu Tarifi
. karabiber Tarif • Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup. maya eriyene kadar elinizle karıştırın. • Üzerine yoğurt. sıvıyağı ve tuz ilave edip. karıştırmaya devam edin. • 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup. yumuşak bir hamur hazırlayın. • Hamuru. mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin. • Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin. • Tuz ve karabiber ilave edip. karıştırın. • Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın. • Elinizi sıvıyağa batırarak. mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın. • Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp. içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın. • Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin. • Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin. • 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. ekolay |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.