ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cantık Tava Lokumu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=574301)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 11:34 PM

Cantık Tava Lokumu Tarifi
 




. karabiber

Tarif •
Yoğurma kabına 1 su bardağı ılık su ile toz mayayı koyup. maya eriyene kadar elinizle karıştırın.
• Üzerine yoğurt. sıvıyağı ve tuz ilave edip. karıştırmaya devam edin.
• 4 su bardağı unu ekledikten sonra iyice yoğurup. yumuşak bir hamur hazırlayın.
• Hamuru. mayalanması için üzeri örtülü olarak 25 dakika bekletin.
• Cam bir kaba ayıklanıp yıkanmış soğanları rendeleyin.
• Tuz ve karabiber ilave edip. karıştırın.
• Rendelenmiş çiğ patates ve kıymayı da ilave ederek hepsini birden iyice karıştırın.
• Elinizi sıvıyağa batırarak. mayalanmış hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın.
• Hamur parçalarını tezgahın üstünde elinizle 10cm çapında açıp. içine bir tatlı kaşığı kadar hazırladığınız harçtan koyduktan sonra bohça gibi yuvarlayarak kapatın.
• Eritilmiş margarini hamurların üzerine gezdirin.
• Hamurların iyice mayalanması için 20 dakika kadar daha bekletin.
• 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

ekolay


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.