Patatesli Bulgur Kofte Yapilisi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Bulgur Kofte YapilisiMalzemeler 15 adet Köfte hamuru için: 1 su bardağı yarma 1 su bardağı köftelik bulgur 2 yemek kaşığı un 1 tatlı kaşığı tuz 1 5 su bardağı ılık su İç harcı için:6 adet orta boy patates 1 baş kuru soğan 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Haşlamak için: 2 veya 2 5 litre kaynamış su1 yemek kaşığı tuz Sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı pul biber 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak Hazırlanması: 1 Patatesleri haşlayın Patates haşlanırken yarma bulgur 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 5 su bardağı suyu derin bir kaba alın Üzerini folyoyla kapatıp yarma ve bulgur suyu tamamen çekene kadar-yaklaşık 45 dakika- bekletin![]() 2 Patatesler soğuyunca rendeleyip tuz ile karıştırın Soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun Pembeleşince pul biber ile karıştırın Patatesi ve pul biberli soğanı iyice birbirine yedirin![]() ![]() 3 Suyu tamamen çeken yarma ve bulguru 15-20 dakika yoğurarak -arada unu serpiştirerek- hamur haline getirin ![]() 4 Köfte hamurundan cevizden büyük yumurtadan küçük parçalar koparın Kopardığınız parçaları önce kurabiye gibi yuvarlayın ardından avucunuzun içinde düzelterek açın Ortalarına patatesli harçtan 1 tatlı kaşığı koyun ve parmaklarınızla bohça gibi büzerek kapatın![]() ![]() İki elinizle hafifçe yuvarlayarak köftenize oval şekli verin ![]() ![]() 5 Tüm köfteleri bu şekilde kapatın Haşlamak için derin bir tencereye suyu ve tuzu koyup kaynatın Kaynayınca köfteleri 2 parti halinde 12-13 dakika haşlayın![]() ![]() 6 Tereyağını kızdırıp pul biberle karıştırın Sarımsağı dövüp yoğurda ekleyin Haşladığınız köfteleri servis tabağına alıp üzerlerine yoğurt ve sos dökerek servis yapın alıntı ![]() ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|