Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
anlatım, çeşnili, patates, tarifiresimli

Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)













Malzemeler:
Küçük patates

1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Biberiye
Kimyon
Kekik



Hazırlanışı:
Patates ölçüsünü dilediğiniz kadar yapabilirsiniz
Patatesler iyice yıkanırKabuğunu kesinlikle soymuyoruz
Patatesler yıkandıktan sonra bir kürdan yardımı ile bir kaç yerinden batırılır
Haşlanırken baharatları içine çekebilmesi için
Haşlama tenceresine yıkanan patatesler konulur ve üzerine haşlanmasına yetecek kadar su konulur
Tüm baharatlarsıvıyağtereyağ içine ilave edilir ve patatesler haşlanır
Haşlanan patatesler fırın tepsisine konulur ve patatesin suyundan üzerine gezdirilir
Arzu ederseniz bu sırada tekrar üzerine tereyağ ekleyebilirsiniz
180 derecede patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir









Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.