![]() |
Çeşnili Patates Tarifi(Resimli Anlatım)
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: Küçük patates 1 yemek kaşığı tereyağ 2 yemek kaşığı sıvıyağ Kırmızı biber Karabiber Tuz Biberiye Kimyon Kekik Hazırlanışı: Patates ölçüsünü dilediğiniz kadar yapabilirsiniz. Patatesler iyice yıkanır.Kabuğunu kesinlikle soymuyoruz. Patatesler yıkandıktan sonra bir kürdan yardımı ile bir kaç yerinden batırılır. Haşlanırken baharatları içine çekebilmesi için. Haşlama tenceresine yıkanan patatesler konulur ve üzerine haşlanmasına yetecek kadar su konulur. Tüm baharatlarsıvıyağtereyağ içine ilave edilir ve patatesler haşlanır. Haşlanan patatesler fırın tepsisine konulur ve patatesin suyundan üzerine gezdirilir. Arzu ederseniz bu sırada tekrar üzerine tereyağ ekleyebilirsiniz. 180 derecede patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.