Etimekli Armut Tatlısı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etimekli Armut Tatlısı





Etimekli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?-Etimekli Armut Tatlısı Tarifi-Etimekli Armut Tatlısı Yapılışı

2 Adet armut
1 Paket etimek
Şerbet için :
15 Su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
2 Su bardağı su
Krema için :
15 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı nişasta
25 Su bardağı süt
Süslemek için :
Armut dilimleri ahududu ve nane yaprakları




Hazırlanışı
  • Şerbet malzemelerini bir tencerede karıştırıp kaynatın ve ılınması için bir kenarda bekletin
  • Armutları soyup dilimleyin ve şerbete batırıp 5 dakika bekletin
  • Çıkarıp süzçecin üzerine koyun
  • Etimekleri şerbete batırıp çıkarın ve tepsi üzerine alın
  • Kremayı hazırlamak için şeker ve yumurtayı çırpın
  • Süt un ve nişastayı ilave edip boza kıvamına gelene dek pişirin
  • Servis tabağına bir sıra etimek dizip üzerine armut ve bir kat krema yerleştirin
  • Bu şekilde iki sıra hazırlayıp en üstünü etimekle kapatın
  • Üzerine krema sürüp armut dilimleri ahududu ve nane yaprakları ile süsleyin
  • Buzdolabında bekletip servis yapın
Etimekli Armut Tatlısı yemek tarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.