Prof. Dr. Sinsi |
08-25-2012 09:59 PM |
Etimekli Armut Tatlısı
Etimekli Armut Tatlısı Nasıl Yapılır?-Etimekli Armut Tatlısı Tarifi-Etimekli Armut Tatlısı Yapılışı
2 Adet armut
1 Paket etimek
Şerbet için :
1.5 Su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
2 Su bardağı su
Krema için :
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı nişasta
2.5 Su bardağı süt
Süslemek için :
Armut dilimleri. ahududu ve nane yaprakları
Hazırlanışı- Şerbet malzemelerini bir tencerede karıştırıp. kaynatın ve ılınması için bir kenarda bekletin.
- Armutları soyup. dilimleyin ve şerbete batırıp. 5 dakika bekletin.
- Çıkarıp. süzçecin üzerine koyun.
- Etimekleri şerbete batırıp. çıkarın ve tepsi üzerine alın.
- Kremayı hazırlamak için şeker ve yumurtayı çırpın.
- Süt. un ve nişastayı ilave edip. boza kıvamına gelene dek pişirin.
- Servis tabağına bir sıra etimek dizip. üzerine armut ve bir kat krema yerleştirin.
- Bu şekilde iki sıra hazırlayıp. en üstünü etimekle kapatın.
- Üzerine krema sürüp. armut dilimleri. ahududu ve nane yaprakları ile süsleyin.
- Buzdolabında bekletip. servis yapın.
Etimekli Armut Tatlısı yemek tarifleri
|