Ordek Bugulamasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ordek BugulamasiÖrdek buğlaması bir kişiye: 830)3 adet ördek palazı 1 kahve fincanı su 80 gr tereyağı ya da margarin 3 demet maydanoz Tuz 1- Bir tencereye; tüyleri yolunmuş içleri temizlenmiş tütsülenmiş yıkanmış tuzlanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş (Şekil: 1 2 3 4) 3 adet ördek dört silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyice yumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarı bir bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır (Ördeklerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat edilmelidir )2- Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak ördekleri kol göğüs but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağa yerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servis yapılmalıdır NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|