ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ordek Bugulamasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=570188)

Prof. Dr. Sinsi 08-25-2012 10:39 PM

Ordek Bugulamasi
 


Ördek buğlaması
. bir kişiye: 830)
3 adet ördek palazı
1 kahve fincanı su
80 gr tereyağı ya da margarin
3 demet maydanoz
Tuz


1- Bir tencereye; tüyleri yolunmuş.içleri temizlenmiş. tütsülenmiş. yıkanmış. tuzlanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş (Şekil: 1. 2. 3. 4). 3 adet ördek dört silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyice yumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarı bir. bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır. (Ördeklerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat edilmelidir.)

2- Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak. ördekleri kol. göğüs. but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağa yerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servis yapılmalıdır. NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.