![]() |
Ordek Bugulamasi
Ördek buğlaması . bir kişiye: 830) 3 adet ördek palazı 1 kahve fincanı su 80 gr tereyağı ya da margarin 3 demet maydanoz Tuz 1- Bir tencereye; tüyleri yolunmuş.içleri temizlenmiş. tütsülenmiş. yıkanmış. tuzlanmış ve ayakları gerisine geçirilmiş (Şekil: 1. 2. 3. 4). 3 adet ördek dört silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile iki defada olmak üzere 3 kahve fincanı su koyarak tencerenin kapağını kapatmalı ve ördekler pişip de iyice yumuşayacak bir hal alıncaya kadar bunları küçük ateşte aşağı yukarı bir. bir çeyrek- bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır. (Ördeklerin küçük ateşte pişirilmesine önemle dikkat edilmelidir.) 2- Ördekler pişince; tencereyi ateşten alarak. ördekleri kol. göğüs. but ve sırt olmak üzere parçalara ayırmış olarak bir tabağa yerleştirmeli (Şekil:5) üstüne salçası katmalı ve hemen servis yapılmalıdır. NOT: Ördekleri pişirmek için tencereye koymadan önce içlerine bir demet maydanoz sokulmalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.