![]() |
En Çok Sevdigimiz 3 Sey Denilse ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() En Çok Sevdigimiz 3 Sey Denilse ?Bismillahirrahmanirrahim ![]() ![]() Cenab-i Rabbul Âlemin hazretleri buyurdu: sikintilari kaldirmak, günahlari magfiret etmek, ayiplan setretmek -Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanizdan bana üç sey sevdirildi: güzel koku, helal nisa (kadin), gözüm nuru olan namaz -Hz ![]() ![]() senin yüzüne bakmak Kizimin Rasulullah'in zevcesi olmasi, senin yolunda mal harcamak -Hz ![]() ![]() ![]() kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek -Hz ![]() ![]() ![]() kuran okumak, çiplak giydirmek -Hz ![]() ![]() etmek, yaz gününde oruç tutmak, düsmana kiliç vurmak -Ibni Abbas (r ![]() Allah ile ünsiyet, Allah'a tövbekâr olmak -Hz ![]() ![]() kilmak, sözün dogrusunu söylemek, hastalari ziyaret etmek -Hz ![]() ![]() ![]() Allah için fukaraya sefkat, Allah yolunda sahadet -Hz ![]() ![]() eda, cemaate devam -Hz ![]() kazanç, haramdan sakinmak -Hz ![]() zayiflara merhamet Mikail (as): aglayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb -Israfil (as):ilmiyle amil âlim, sabirli zahid, acize yardim -Azrail (as): Allah'a tevekkül, Allah'in kaderine riza, Allah'in emrine itaat -Cebrail (as):delalette olanlari hidayet etmeyi, Allah itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlik içinde olan ailelere yardim etmeyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|