![]() |
En Çok Sevdigimiz 3 Sey Denilse ?
Bismillahirrahmanirrahim.. Cenab-i Rabbul Âlemin hazretleri buyurdu: sikintilari kaldirmak, günahlari magfiret etmek, ayiplan setretmek -Peygamber efendimiz buyurdular ki: Dünyanizdan bana üç sey sevdirildi: güzel koku, helal nisa (kadin), gözüm nuru olan namaz -Hz. Ebubekir (r.a) ise bana üç sey sevdirildi ya rasulullah: senin yüzüne bakmak Kizimin Rasulullah'in zevcesi olmasi, senin yolunda mal harcamak -Hz. Ömer (r.a) bana üç sey sevdirildi. Iyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek -Hz. Osman(r.a) Dünyada bana üç sey sevdirildi. Aç doyurmak, kuran okumak, çiplak giydirmek -Hz. Ali (r.a) bende dünyadan üç seyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düsmana kiliç vurmak -Ibni Abbas (r.a): Bana da üs sey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, Allah ile ünsiyet, Allah'a tövbekâr olmak -Hz. Hasan (r.a): Bana da üç sey sevimli geldi: geceleri namaz kilmak, sözün dogrusunu söylemek, hastalari ziyaret etmek -Hz. Hüseyin (r.a): Ben üç seyi sevdim: Allah'a. Muhabbet, Allah için fukaraya sefkat, Allah yolunda sahadet -Hz. Hamza (r.a) Bana da üç sey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam -Hz. Ayse bana sevimli gelen üç sey: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakinmak -Hz. Fatima ise: yetimlere sefkat, komsuya ihsan, fakir ve zayiflara merhamet Mikail (as): aglayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb -Israfil (as):ilmiyle amil âlim, sabirli zahid, acize yardim -Azrail (as): Allah'a tevekkül, Allah'in kaderine riza, Allah'in emrine itaat -Cebrail (as):delalette olanlari hidayet etmeyi, Allah itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlik içinde olan ailelere yardim etmeyi..... |