![]() |
Püf |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PüfYufkayla börek hazırlarken pişirdiğiniz harcı iyice soğutursanız harcı yufkaya sardığınızda yufka parçalanmaz ![]() ------------ Ceviz Lekesi Elden Nasil Çikarir? Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur ![]() ![]() ![]() ![]() ------------- Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Püf |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PüfKuru fasulyenin gaz yapmasını engellemek için, piştikten sonra içine az miktarda kimyon katmayı unutmayın ---------------- Köfte Yaparken: Kullanacağınız bayat ekmeği önce küçük parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ----------------- Semizotu ve Bezelye: Semizotu alırken yapraklarının koyu ve canlı yeşil olmasına dikkat etmelisiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Püf |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PüfMakarnayı haşladıktan sonra altını kapatıp 5-10 dakika daha suda bekletin ![]() ![]() ----------- Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın ![]() ![]() ------------- Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir ![]() ![]() ![]() -------------- Soğanları musluk altında soyarsanız, ellerinize soğan kokusu sinmez veboş yere göz yaşı akıtmazsınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Püf |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PüfBayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın ![]() ![]() ---------- Pirinç pilavının tane tane olması için, tuzunu kavururken atmayı ve az miktarda sıvı yağ eklemeyi unutmayın ---------- Yeni aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Püf |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PüfFırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin ![]() ![]() ---------- Domatesi pişirirken daima bir tutam şeker atmayı unutmayın ![]() ![]() ----------- Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır ![]() ![]() ----------- Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz ![]() ![]() ------------ Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|