Püf

Eski 08-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püf




Yufkayla börek hazırlarken pişirdiğiniz harcı iyice soğutursanız harcı yufkaya sardığınızda yufka parçalanmaz

------------

Ceviz Lekesi Elden Nasil Çikarir?
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur Sonra da soguk suyla ovulur Ardindan soguk suyla yikanir Ceviz lekesi tamamen çikar

-------------

Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz






Alıntı Yaparak Cevapla

Püf

Eski 08-24-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püf




Kuru fasulyenin gaz yapmasını engellemek için, piştikten sonra içine az miktarda kimyon katmayı unutmayın
----------------

Köfte Yaparken: Kullanacağınız bayat ekmeği önce küçük parçalara bölün Sonra da mutfak robotu ile ufalayın Bu karışımı istediğiniz süre buzlukta saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz

-----------------

Semizotu ve Bezelye: Semizotu alırken yapraklarının koyu ve canlı yeşil olmasına dikkat etmelisiniz Bezelyenin de taneleri tombul, sert ve kabuklarından kolay ayrılabiliyorsa taze olduğunu anlarsınız



Alıntı Yaparak Cevapla

Püf

Eski 08-24-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püf




Makarnayı haşladıktan sonra altını kapatıp 5-10 dakika daha suda bekletin Makarnanızın şiştiğini ve 1 porsiyon daha çoğaldığını göreceksiniz

-----------

Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır

-------------

Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir

--------------

Soğanları musluk altında soyarsanız, ellerinize soğan kokusu sinmez veboş yere göz yaşı akıtmazsınız







Alıntı Yaparak Cevapla

Püf

Eski 08-24-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püf




Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın Taptaze olduğunu göreceksiniz

----------

Pirinç pilavının tane tane olması için, tuzunu kavururken atmayı ve az miktarda sıvı yağ eklemeyi unutmayın

----------

Yeni aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın Ağzını sıkıca kapatın Kahveniz taze kalacaktır




Alıntı Yaparak Cevapla

Püf

Eski 08-24-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püf




Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin Böylece daha kolay pişecektir

----------

Domatesi pişirirken daima bir tutam şeker atmayı unutmayın Daha lezzetli olduğunu göreceksiniz

-----------

Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır

-----------

Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz

------------

Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.