ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Püf (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=568746)

Prof. Dr. Sinsi 08-24-2012 04:48 PM

Püf
 

Yufkayla börek hazırlarken pişirdiğiniz harcı iyice soğutursanız harcı yufkaya sardığınızda yufka parçalanmaz.

------------

Ceviz Lekesi Elden Nasil Çikarir?
Eller önce 1-2 dakika kadar sirkeye batirilmis bir pamukla ovulur. Sonra da soguk suyla ovulur. Ardindan soguk suyla yikanir. Ceviz lekesi tamamen çikar.

-------------

Ekmekleri düzgün kesmek için bazen zorlaniriz, özellikle taze ekmek hemen hamur olur. Oysa biçagimizin ucunu biraz atese tutarsak daha kolay yapabiliriz.






Prof. Dr. Sinsi 08-24-2012 04:48 PM

Püf
 

Kuru fasulyenin gaz yapmasını engellemek için, piştikten sonra içine az miktarda kimyon katmayı unutmayın
----------------

Köfte Yaparken: Kullanacağınız bayat ekmeği önce küçük parçalara bölün. Sonra da mutfak robotu ile ufalayın. Bu karışımı istediğiniz süre buzlukta saklayıp ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.

-----------------

Semizotu ve Bezelye: Semizotu alırken yapraklarının koyu ve canlı yeşil olmasına dikkat etmelisiniz. Bezelyenin de taneleri tombul, sert ve kabuklarından kolay ayrılabiliyorsa taze olduğunu anlarsınız.



Prof. Dr. Sinsi 08-24-2012 04:48 PM

Püf
 

Makarnayı haşladıktan sonra altını kapatıp 5-10 dakika daha suda bekletin. Makarnanızın şiştiğini ve 1 porsiyon daha çoğaldığını göreceksiniz.

-----------

Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın. Böylece orada kaldıkları sürece elma gerekli olan nemi sağlar ve kurabiyeleriniz sertleşmeden uzun süre taze kalır.

-------------

Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir. Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır. Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir.

--------------

Soğanları musluk altında soyarsanız, ellerinize soğan kokusu sinmez veboş yere göz yaşı akıtmazsınız.







Prof. Dr. Sinsi 08-24-2012 04:48 PM

Püf
 

Bayatlamış ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kağıda sarıp 5-10 dakika fırınlayın. Taptaze olduğunu göreceksiniz.

----------

Pirinç pilavının tane tane olması için, tuzunu kavururken atmayı ve az miktarda sıvı yağ eklemeyi unutmayın

----------

Yeni aldığınız kahveyi taze saklamak istiyorsanız cam kavanoza boşaltıp içine iki adet kesme şeker atın. Ağzını sıkıca kapatın. Kahveniz taze kalacaktır.




Prof. Dr. Sinsi 08-24-2012 04:49 PM

Püf
 

Fırında patates yapmadan önce 10-15 dakika haşlayın ve çatalla delin. Böylece daha kolay pişecektir.

----------

Domatesi pişirirken daima bir tutam şeker atmayı unutmayın. Daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.

-----------

Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır.

-----------

Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz. 3 gün içinde tüketilmeyecekse dondurarak bu süreyi 6 aya kadar uzatabiliriz.

------------

Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.