Patatesli Kolböreği

Eski 08-23-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kolböreği





Malzemeler

Hamur için

1 kg un

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

1 paket kabartmatozu

1/2 subardağı yoğurt

tuz


İçi için

5 adet büyük patates

1 kg kıyma

1 demet maydanoz

1 büyük soğan

Kimyon

karabiber

tuz


Hazırlanışı

Un, sıvıyağ, süt, kabartma tozu, yoğurt ve tuz ile hamur yoğurulur
Bezelere ayrılarak buzdolabında bir saat bekletilir
Bu arada harç için patatesler haşlanır
Soğan ve kıyma baharatlarla kavrulduktan sonra haşlanıp ezilmiş patateslerle karıştırılır
Karışıma ince ince doğranmış maydanoz ilave edilir
4 adet beze 15 cm çapında açılıp üst üste konulup katlanır
Tekrar bu beze yufka büyüklüğünde kare şeklinde açılır
Bir köşesine harç konularak sarılıp, yağlanmış tepsiye alınır
Tepside 5 cm aralıklarla kesilir
Üzeri pembeleşinceye kadar 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.