![]() |
Patatesli Kolböreği
Malzemeler Hamur için 1 kg. un 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 paket kabartmatozu 1/2 subardağı yoğurt tuz İçi için 5 adet büyük patates 1 kg. kıyma 1 demet maydanoz 1 büyük soğan Kimyon karabiber tuz Hazırlanışı Un, sıvıyağ, süt, kabartma tozu, yoğurt ve tuz ile hamur yoğurulur. Bezelere ayrılarak buzdolabında bir saat bekletilir. Bu arada harç için patatesler haşlanır. Soğan ve kıyma baharatlarla kavrulduktan sonra haşlanıp ezilmiş patateslerle karıştırılır. Karışıma ince ince doğranmış maydanoz ilave edilir. 4 adet beze 15 cm çapında açılıp üst üste konulup katlanır. Tekrar bu beze yufka büyüklüğünde kare şeklinde açılır. Bir köşesine harç konularak sarılıp, yağlanmış tepsiye alınır. Tepside 5 cm aralıklarla kesilir. Üzeri pembeleşinceye kadar 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.