Maş Fasulyesi(Mardin)

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maş Fasulyesi(Mardin)



MAŞ FASULYESİ


• 1kg maş

• 4 adet domates

• 1 demet maydanoz

• 200 gr ceviz

• 6 diş sarımsak

• 1 su bardağı zeytinyağı

• 200 gr nar ekşisi

• 1 tatlı kaşığı kimyon

• 1 tatlı kaşığı tuz

• Yarım su bardağı limon suyu


Hazırlanışı:

Maş fasulyesi haşlanır, süzülür Ayrı bir kapta maydanoz ve ceviz, çok ince kıyılarak karıştırılır Üzerine fasulyeler eklenir Sarımsaklar ezilir Zeytinyağı, nar ekşisi, kimyon, tuz ve limon suyu eklenerek sos yapılır Sos, fasulyeli harcın üzerine eklenerek, servis edilir


ELELE

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.