Maş Fasulyesi(Mardin) |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Maş Fasulyesi(Mardin)MAŞ FASULYESİ • 1kg maş • 4 adet domates • 1 demet maydanoz • 200 gr ceviz • 6 diş sarımsak • 1 su bardağı zeytinyağı • 200 gr nar ekşisi • 1 tatlı kaşığı kimyon • 1 tatlı kaşığı tuz • Yarım su bardağı limon suyu Hazırlanışı: Maş fasulyesi haşlanır, süzülür Ayrı bir kapta maydanoz ve ceviz, çok ince kıyılarak karıştırılır Üzerine fasulyeler eklenir Sarımsaklar ezilir Zeytinyağı, nar ekşisi, kimyon, tuz ve limon suyu eklenerek sos yapılır Sos, fasulyeli harcın üzerine eklenerek, servis edilir ELELE |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|