Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çiğböreği, eskişehir

Eskişehir İn Çiğböreği

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Eskişehir İn Çiğböreği



MALZEMELER:

Hamuru için


Un

Su

Tuz

İç harcı için

Kıyma

Tuz

Karabiber

biraz su




YAPILIŞI:Un,su ve tuzu bir kaba koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Cevizden biraz büyük bezelere ayırıp yuvarlayın Üstüne bez örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirinKıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırın İçine yavaş yavaş su ilave edin Çiğ böreğin en büyük özelliğidir Bu su sayesinde içindeki kıyma sulu ve yumuşacık olur Su ekleyip kıymayı iyice karıştırın Kıymanın yağı kaşığın arkasında toplanmaya başlayınca içi hazırdır Dinlendirdiğiniz hamurları tabak büyüklüğünde açın Kıymalı harcı sürekli karıştırıp suyunu çekmişse ilave edin Açtığınız hamurun yarısına kıymalı harcı yayın diğer yarısını üstüne kapatıp rulet yada bir tabak yardımıyla kenarlarını düzeltin Bol yağa atıp kızartın Yanınada şöyle güzel bir ayran yapın)



AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.