Eskişehir İn Çiğböreği |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Eskişehir İn ÇiğböreğiMALZEMELER: Hamuru için Un Su Tuz İç harcı için Kıyma Tuz Karabiber biraz su YAPILIŞI:Un,su ve tuzu bir kaba koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun Cevizden biraz büyük bezelere ayırıp yuvarlayın Üstüne bez örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirinKıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırın İçine yavaş yavaş su ilave edin Çiğ böreğin en büyük özelliğidir Bu su sayesinde içindeki kıyma sulu ve yumuşacık olur Su ekleyip kıymayı iyice karıştırın Kıymanın yağı kaşığın arkasında toplanmaya başlayınca içi hazırdır Dinlendirdiğiniz hamurları tabak büyüklüğünde açın Kıymalı harcı sürekli karıştırıp suyunu çekmişse ilave edin Açtığınız hamurun yarısına kıymalı harcı yayın diğer yarısını üstüne kapatıp rulet yada bir tabak yardımıyla kenarlarını düzeltin Bol yağa atıp kızartın Yanınada şöyle güzel bir ayran yapın) AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|