ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Eskişehir İn Çiğböreği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=441491)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 07:47 PM

Eskişehir İn Çiğböreği
 
MALZEMELER:

Hamuru için


Un

Su

Tuz

İç harcı için

Kıyma

Tuz

Karabiber

biraz su




YAPILIŞI:Un,su ve tuzu bir kaba koyup kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Cevizden biraz büyük bezelere ayırıp yuvarlayın. Üstüne bez örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin.Kıymayı,tuzu ve karabiberi karıştırın. İçine yavaş yavaş su ilave edin. Çiğ böreğin en büyük özelliğidir. Bu su sayesinde içindeki kıyma sulu ve yumuşacık olur. Su ekleyip kıymayı iyice karıştırın. Kıymanın yağı kaşığın arkasında toplanmaya başlayınca içi hazırdır. Dinlendirdiğiniz hamurları tabak büyüklüğünde açın. Kıymalı harcı sürekli karıştırıp suyunu çekmişse ilave edin. Açtığınız hamurun yarısına kıymalı harcı yayın diğer yarısını üstüne kapatıp rulet yada bir tabak yardımıyla kenarlarını düzeltin. Bol yağa atıp kızartın. Yanınada şöyle güzel bir ayran yapın)



AFİYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.