Bir Ölünün Gözyaşlari |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bir Ölünün GözyaşlariBir gün sela sesiyle irkildim ne olduğunu anlamıstım her tarafım buz kesmişti bedenime baktım mosmor olmustu![]() diyordum kendi kendime![]() ;'su kaloriferci yine yakmamış kazanları' neyse sinirimi yatıstırmaya calısıyodum ![]() ![]() birden farkettim içeriden ağlamaklı sesler geliyodu ![]() kapıyı araladım birde ne göreyim![]() yerde beyaz bir carsaf onun basında annem oturmuş ağlıyor sanki dizlerinden öç alırmışcasına dizlerine vuruyor![]() hıçkıra hıçkıra ağlıyordu ablam deseniz annemden bir farklı yok bayıldı bayılacak![]() bir an kafa mı kaldırdım birde ne göreyim babam duvarı yumrukluyor sanki duvarı yıkmak istermişcesi vuruyor işin ilginç tarafı babamı hiç ağlarken görmemiştim sonra anneme sordum![]() 'anne ![]() ![]() ne oluyor herkes neden ağlıyor' annemden karşılık gelmedi aynı soruyu tekrar sordum ![]() cevap bile vermiyordu![]() aynı soruyu tekrar tekrar ablam ve babama söylemeye calıstım duymuyorlarmış gibi hareket ediyorlardı![]() içeri iyice girdim bir an sunu farkettim kimse benim sesimi duymuyormuydu yoksa bana mı öyle geliyodu![]() ![]() allah allah cıldıracağım kimse beni duymuyo ve görmüyordu ![]() ![]() biran anemden gelen sesle yıkıldım ![]() ![]() 'oğlum hasan hüseyinim neden bırakıp gittin ![]() neden![]() ' diyip örtüyü kaldırmıştı![]() ![]() İşte o an yıkıldım yerde yatan benim soka girmiştim 'hayır anne ben burdayım diyordum ![]() ' diyordum anlamıyordu![]() ![]() o an farkettim artık dünya hayatının benim için bittiğini ![]() ![]() ne yapacağımı bilmez haldeydim o an aklıma BİR TANEM, AŞKIM, CANIM, SELENAY ım gelmişti kosarcasına yanına gittim adeta ucuyordum ama neye yarar ona coktan ölüm haberim gelmiş baygınlık geciriyordu dayanamadım o halini görünce canım;'ben burdayım yasıyorum ölmedim desemde duymuyordu'ağlıyordum ama gözümden yas gelmiyordu ne kötü birandı o vakit öğrendim ki![]() cenazem öğle namazına mütakip meydan camiiden kaldırıp musalla mezarlığına gömülecekmiş![]() orada duramazdım cenazemin gideceği mezarlığa doğru yola koyuldum![]() ![]() nihayet cenazem omuzdan omuza gecerek geliyordu fazla kimse yoktu dünyadayken bir sürü arkadaşım ve cevrem vardı sevenim coktu diye düşünüyodum![]() ama bir kaç akrabam, ailem ve arkadaşım vardı ama o yoktu nerdeydi![]() cenazem mezarıma kondu![]() kum atılmaya başladı![]() kum atıldıkca üzerimde bir ağırlık hisetmeye basladım![]() o an kafamı cevirdim duvarın diminden bir ses geliyordu;'sen ölmedin ölemezsin' diye oydu canım hayatım, bir tanem SELANAYımdı ![]() ![]() cenazem bitmiş hoca duayı okumuş ![]() mezarımda kimse kalmamıştı![]() ama o ordaydı herkes gittikten sonra mezar tasıma yaklastı![]() ![]() ve aynen su cümleleri söyledi ![]() ;'biliyorum ![]() hasan hüseyin'im sen burda bir yerlerdesin![]() senin kokunu hissediyorum ölmedin kalbimde yasıyosun ve ordan kimse söküp atmayacak bu sözler beni öylesine etkilemişti ki![]() 'ayakta duracak halim kalmamıstı ağlıyordum' mezarımın önüne oturup onu seyretmekten baska carem yoktu ![]() ağlamakla gecen bir dakikanın ardından SELENAY ayağa kalktı ![]() cantasını aldı içinden biley cıkarıp mezar tasıma doğru yaklastı![]() birde ne göreyim elinde babasını silahı ne yapacağını biliyordum engel olmak istedim ama artık cok gecti![]() ![]() hayatım, bir tanem, SELENAY ım ![]() aynen su sözleri söyledikten sonra kafasına dayanı ve su sözlerden sonra ;'bir tanem sana bir söz vermiştim seni asla yanlız bırakmayacağım şimdi sözümü tutuyorum ve yine seni yalnız bırakmayacağım![]() ![]() SENİ SEVİYORUM![]() bekle bir tanem geliyorum![]() !' dedi![]() ![]() ve tetiği cekti![]() ![]() hayatım karsımda kanlar içinde yatıyordu ![]() ben o an bitmiştim![]() yıkıldım![]() ölmekten beter bir haldeydim![]() ![]() o anda biri bana mendil uzattı kafayı kaldırdığımda onu gördüm ![]() bana mendil uzatıyordu![]() neden yaptın![]() bile diyemedim![]() mendili aldım![]() ayağa kalktığımda sarılabildim sadece![]() ![]() 'askım hadi gidelim artık ![]() ' dedi![]() ![]() ![]() kafamı kaldırdığımda ![]() karsımda gökyüzüne uzanan uzun bir merdiven vardı![]() biz birbirimize sarılarak sonsuz mutluluğa dünyada olmasada ahirette kavustuk![]() ![]() allah sizede insallah bu dünyada gösteriri bu sevgiyi ![]() merak etmeyin biz bulutların üzerinden görüyoruz sizleri![]() bizim gibi severseniz![]() burda sizde mutlu olacaksınız![]() allah tüm sevenleri ayırmasın dünya ve ahiret hayatındada mutlu etsin![]() ![]() ![]() ESEN KALIN BU HİKAYE DEĞİL BENİM ŞAHSIMA AİT BİR RÜYADIR ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|