Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi YapılışıGül Kokulu Saray Lokması Tarifi - Gül Kokulu Saray Lokması Yapılışı - Gül Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır - Gül Kokulu Saray Lokması Malzemeleri Malzeme 3 su bardağı Bizim Mutfak Un ½ çay kaşığı tuz 25 gr hamur mayası 1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı gül suyu 1 bardak su Şurup için : 5 su bardağı toz şeker 3,5 bardak su ¼ limonun suyu 5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı Hazırlanışı • Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin • Maya ile biraz un karıştırın Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin • Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın • Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun • Yağı kızdırın Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın • Kaşığı önce soğuk Bizim ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın • Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın • Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın • Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|