ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429730)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:54 AM

Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi Yapılışı
 
Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi - Gül Kokulu Saray Lokması Yapılışı - Gül Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır - Gül Kokulu Saray Lokması Malzemeleri





Malzeme
3 su bardağı Bizim Mutfak Un
½ çay kaşığı tuz
25 gr. hamur mayası
1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
1 bardak su
Şurup için :
5 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
¼ limonun suyu
5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı

Hazırlanışı
• Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin.
• Maya ile biraz un karıştırın. Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin.
• Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın.
• Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın. Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun.
• Yağı kızdırın. Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın.
• Kaşığı önce soğuk Bizim ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın. Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın.
• Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın.
• Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın.
• Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın. Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın.

alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.