![]() |
Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi Yapılışı
Gül Kokulu Saray Lokması Tarifi - Gül Kokulu Saray Lokması Yapılışı - Gül Kokulu Saray Lokması Nasıl Yapılır - Gül Kokulu Saray Lokması Malzemeleri
Malzeme 3 su bardağı Bizim Mutfak Un ½ çay kaşığı tuz 25 gr. hamur mayası 1 çorba kaşığı Altın Hasat Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı gül suyu 1 bardak su Şurup için : 5 su bardağı toz şeker 3,5 bardak su ¼ limonun suyu 5 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı Hazırlanışı • Dibi yuvarlak bir kabın içine un, maya, tuz, şeker ve zeytinyağını koyup, yarım su bardağı ılık su ilave edin. • Maya ile biraz un karıştırın. Ilık bir yerde kabı bırakın ve üzerini örterek hamurun kabarmasını bekleyin. • Hamur kabarınca yine alttan üste elle hamuru kaldırarak iyice karıştırın. • Hamur göz göz olunca bir daha karıştırın. Kıvamı ekmek hamurundan daha yumuşak olsun. • Yağı kızdırın. Bir elinize hamuru, diğer elinize bir ağaç kaşık veya tatlı kaşığı alın. • Kaşığı önce soğuk Bizim ayçiçek yağına batırın sonra hamurdan fındık büyüklüğünde bir parça alın ve kızgın yağın içine atın. Aynı işlemi kap dolana kadar tekrarlayın. • Kevgir ile devamlı karıştırarak biraz renk aldığı zaman süzgece çıkarın. • Hepsi tamamlanınca tekrar yağa koyup, ağır ateşte istenilen renkte olana kadar kızartın. • Kızaranları süzgeçle çıkarıp şurubun içine atın. Yarım saat sonra da şuruptan çıkarıp, servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.