Köbete Tarifi Yapılışı |
08-13-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köbete Tarifi YapılışıKöbete Tarifi Köbete Yapılışı Köbete Köbete Tarifi (6 kişilik) Hazırlama Süresi : 40 dakika / Pişirme Süresi : 60 dakika Göbete için Gerekli Malzemeler; Hamuru İçin; - 1 kg un - 1 tatlı kaşığı sirke - 1 yemek kaşığı tuz - 15 su bardağı un İç Malzeme için; - 1 bütün tavuk - 1 su bardağı pirinç - 2-3 soğan - 2-4 yemek kaşığı konserve domates - Tuz, karabiber, ayçiçek yağı Göbete Nasıl Yapılır? Tavuğu haşlayın, tuz ilave edip soğumaya bırakın Başka bir tencereye ayçiçek yağı ilave ederek, piyaz doğranmış soğanları, domatesleri, pirinci ve didiklenmiş tavuğu ekleyin Tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırın ve haşlama suyundan 1 su bardağı ekleyin Pirinçler yarı pişmişken ocaktan alıp soğumaya bırakın Hamuru için, malzemelerin tümünü hamur elde edinceye kadar yoğurun 10 dakika dinlendirip, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın Bezeleri iki gruba ayırın Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın Açılan bezelerin üzerine fırça ile ayçiçek yağı sürün Birinci beze grubunu tezgaha alın ve fırın tepsisi büyüklüğünde açın Yağlanmış tepsiye hamuru yerleştirin Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın İkinci grup bezeleri de aynı şekilde açıp harcın üzerine kapatın Üzerine ayçiçek yağı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin Servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|