ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Köbete Tarifi Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=429530)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:37 AM

Köbete Tarifi Yapılışı
 
Köbete Tarifi
Köbete Yapılışı
Köbete

Köbete Tarifi (6 kişilik)

Hazırlama Süresi : 40 dakika / Pişirme Süresi : 60 dakika

Göbete için Gerekli Malzemeler;

Hamuru İçin;

- 1 kg un

- 1 tatlı kaşığı sirke

- 1 yemek kaşığı tuz

- 1.5 su bardağı un

İç Malzeme için;

- 1 bütün tavuk

- 1 su bardağı pirinç

- 2-3 soğan

- 2-4 yemek kaşığı konserve domates

- Tuz, karabiber, ayçiçek yağı

Göbete Nasıl Yapılır?

Tavuğu haşlayın, tuz ilave edip soğumaya bırakın. Başka bir tencereye ayçiçek yağı ilave ederek, piyaz doğranmış soğanları, domatesleri, pirinci ve didiklenmiş tavuğu ekleyin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra karıştırın ve haşlama suyundan 1 su bardağı ekleyin. Pirinçler yarı pişmişken ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için, malzemelerin tümünü hamur elde edinceye kadar yoğurun. 10 dakika dinlendirip, yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Bezeleri iki gruba ayırın. Merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açılan bezelerin üzerine fırça ile ayçiçek yağı sürün. Birinci beze grubunu tezgaha alın ve fırın tepsisi büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye hamuru yerleştirin. Üzerine hazırladığınız iç malzemeyi yayın. İkinci grup bezeleri de aynı şekilde açıp harcın üzerine kapatın. Üzerine ayçiçek yağı sürüp 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.