![]() |
Güveç, Güveç Yapilisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveç, Güveç YapilisiGüveç denince aklıma hep Ramazan ayı gelir, gerçekten de Ramazan da daha fazla yapılır güveç ![]() Tadına da doyum olmaz ![]() Aynı malzemelerle çelik yada teflon tencerede yapsanız toprak kabın verdiği lezzeti vermez ![]() Güveç te ben anadolu insanının sıcaklığını hissederim ![]() O duygular, hüzünler, mutluluklar sanki toprak kapta pişen yemekle birlikte bize yansır ![]() Çelik tenceredeki yemeklerde aynı duyguları almak mümkün değil ![]() Güveç denilince akla sadece türlü yapılır gibi gelir; yani sadece et ve sebzelerden yapılan sulu yemek ![]() Halbuki güveçte pişen kuru fasulyenin ve pilavında tadına doyulmaz ![]() Hiç yaptınız mı veya hiç yediniz mi bilmem ama kesinlikle güveç te bulgur pilavı yapmanızı tavsiye ederim ![]() Enfesss bir lezzet ![]() Benim toprak kabtan tepsimde var ![]() Tavukları, köfteleri veya patatesleri dizip fırına veriyorum ![]() Kesinlikle lezzet farkı oluyor fırın tepsisinde pişen veya tavada kızaranlarla ![]() Biz güveçi yaz kış sürekli yaparız ![]() Hele yaz ki malzemelerle sanki daha güzel gelir bana ![]() Fasulye, patlıcan , kabak, biber aklınıza ne gelirse doldururum ![]() Kışın daha sınırlı oluyor ![]() dondurucudan çıkartıyorum, domateste dondurucudan ![]() salça yapılan biber, patates, bol maydanoz, sarmısak ve en önemlisi kuşbaşı et ( kemikli yada kemiksiz farketmez ) Ağır ateşte 1 saati geçer pişmesi ![]() yemeğin tadına doyulmuyor bence ![]() Artık bu kadar laf yeter ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|