Mariniyer Usul Balık

Eski 08-13-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mariniyer Usul Balık



MARİNİYER USUL BALIK

Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Beyaz etli balık


2,5 bardak Su


1 adet Soğan


Maydanoz ya da Dereotu

Balık sosu


Tuz


SÜSLEMEK İÇİN


1 adet Kuru Soğan


4-5 diş Sarımsak


Maydanoz ve Dereotu


Limon


Yapılışı;

Bir tencereye 1 Kg temizlenmiş beyaz etli balık, 2,5 bardak su, 1 soğan, maydanoz ya da dereotu, tuz konularak ½ saat kadar kaynatılır (köpükler kepçe ile alınır)


Pişirilen balıkların deri ve kılçıkları alınır Servis tabağının ortasına konularak soğan, ince ince kıyılmış sarımsak, hazırladığımız balık sosu, limon, maydanoz ve dereotu ile süslenir


Servis soğuk olarak yapılır


(Levrek, Kefal, Mercan, İskorpit, Kırlangıç gibi balıklardan yapılabilir)


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.