ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mariniyer Usul Balık (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=427319)

Prof. Dr. Sinsi 08-13-2012 02:20 AM

Mariniyer Usul Balık
 
MARİNİYER USUL BALIK

Malzemeler ; 4 kişi için


1 Kg Beyaz etli balık


2,5 bardak Su


1 adet Soğan


Maydanoz ya da Dereotu

Balık sosu


Tuz


SÜSLEMEK İÇİN


1 adet Kuru Soğan


4-5 diş Sarımsak


Maydanoz ve Dereotu


Limon


Yapılışı;

Bir tencereye 1 Kg temizlenmiş beyaz etli balık, 2,5 bardak su, 1 soğan, maydanoz ya da dereotu, tuz konularak ½ saat kadar kaynatılır (köpükler kepçe ile alınır).


Pişirilen balıkların deri ve kılçıkları alınır. Servis tabağının ortasına konularak soğan, ince ince kıyılmış sarımsak, hazırladığımız balık sosu, limon, maydanoz ve dereotu ile süslenir.


Servis soğuk olarak yapılır.


(Levrek, Kefal, Mercan, İskorpit, Kırlangıç gibi balıklardan yapılabilir)


Afiyet olsun......


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.