Gül Baklavası

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Baklavası




Gül Baklava Tarifi





40 adet






Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı


3 adet yumurta


Yarım çay bardağı limon suyu


1,5 çay bardağı su


1 çay kaşığı tuz


Yarım kg tozşeker


4 su bardağı un


Üzeri için:


Yarım su bardağı dövülmüş ceviz


4 çorba kaşığı tereyağı


Şerbeti için:


1 su bardağı tozşeker


2 su bardağı su


2-3 damla limon suyu





Un hariç, hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırın Azar azar un ilave ederek yoğurun Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin Hamurdan küçük bezeler koparın Bezeleri tepsi büyüklüğünde çok ince açın Her yufkayı 4′e bölün Kesilen yufkaları tüm kenarlarından kırıştırın Ortasına dövülmüş ceviz koyun Hafif gül şeklinde kıvırıp, ters çevirin Kızdırılmış tereyağını üzerine sürün Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın Limon suyunu ilave edin Soğuyan baklavaların üzerine sıcak şerbeti gezdirin


2 saat dinlendirip servis yapın




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.