![]() |
Gül Baklavası
Gül Baklava Tarifi 40 adet Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı 3 adet yumurta Yarım çay bardağı limon suyu 1,5 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz Yarım kg tozşeker 4 su bardağı un Üzeri için: Yarım su bardağı dövülmüş ceviz 4 çorba kaşığı tereyağı Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Un hariç, hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan küçük bezeler koparın. Bezeleri tepsi büyüklüğünde çok ince açın. Her yufkayı 4′e bölün. Kesilen yufkaları tüm kenarlarından kırıştırın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Hafif gül şeklinde kıvırıp, ters çevirin. Kızdırılmış tereyağını üzerine sürün. Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Soğuyan baklavaların üzerine sıcak şerbeti gezdirin. 2 saat dinlendirip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.