![]() |
Ev*Len*Me Ça*Ğı*Na Ge*Lin*Ce.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev*Len*Me Ça*Ğı*Na Ge*Lin*Ce..Evlenme çağına gelince ![]() ![]() Behâeddîn-i Buhârî kuddise sirruh hazretleri anlatıyor: Ben dünyaya gelince, babam beni “Muhammed Bâbâ Semmâsî” hazretlerine götürdü ![]() ![]() O “Semmâs”da oturuyor, biz ise “Kasr-ı ârifân”da oturuyorduk ![]() Düğünüme dâvet etmek için gidiyordum ![]() Büyük sevinç içinde, yollarda koşuyordum âdeta ![]() Bir an önce nûr cemâlini görmek ve eşsiz sohbetine kavuşmak için uçarak gidiyordum sanki ![]() Huzûruna varmadan önce abdest alıp, dergâhın mescidinde huşû ile iki rekât namaz kıldım ![]() Secdeye varınca; - Yâ Rabbî, beni belâ yükünü ve muhabbet mihnetini çekebilecek kadar kuvvetli eyle, diye dua ettim ![]() Sonra üstâdımın huzûruna vardım ![]() Bana şefkatle bakıp; - Hoş geldin, buyurdu ![]() - Hoş bulduk efendim ![]() - Evlâdım, öyle duâ edilmez, buyurdu ![]() ![]() Birlikte yemek yiyip, çok iltifâtına kavuştum ![]() “Nasıl Ağlamayayım!” Bir gün de “son nefes” korkusundan bahsederken şunu anlattı cemaatine: Eshâb-ı kirâmın büyüklerinden Amr ibni Âs hazretleri bir gün ağlıyordu ![]() - Niçin ağlıyorsunuz? dediler ![]() - Peygamber Efendimizi görmeden önce ölseydim, “sonsuz Cehennem”e gidecektim ![]() ![]() ![]() Sonra derin bir nefes alıp; - Ama şimdi, sonumun ne olacağını bilmiyorum ![]() ![]() Abdullatif Uyan |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|