|
|
Konu Araçları |
kirtimburt, malzemeleri, pırtımpırt, tarifi, yapılışı |
Kirtimburt Tarifi (Pırtımpırt) | Malzemeleri | Yapılışı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kirtimburt Tarifi (Pırtımpırt) | Malzemeleri | YapılışıKirtimburt Tarifi (4 kişilik) Pırtımpırt Kayseri'nin Develi ilçesine ait bir ev yemeğidir Yörede "Kirtimburt" diye de bilinir Taze asma yapraklarının parçalanıp (pırtılıp) tencerede pişirilmesiyle ortaya çıkan hafif ekşili tat, yemeği diğer yeşil yaprak (ıspanak, pazı-pezik) yemeklerinden ayırır Malzemeler
Hazırlanışı Nohut ve gendimeyi (iri buğday, yarma) akşamdan ıslatın Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün Asma yaprağını haşlayın Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Eti ilave edip kavurmaya devam edin Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|