08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ben Dün Rinderrouladen Yaptım - Sığır Etinden Rulo
Rinderrouladen (Sığır etinden Rulo)
Malzemeler
4 kişiliktir
- Ruloluk hazırlanmış et ( kişi başına birer sığır eti )
- 1 yemek kaşığı orta acılıkta hardal ( ben acısını kullanıyorum)
- Pastırma ya da sucuk ( miktarı yapılacak sayıya göre tesbit edilir
Ben sucuk kullandım)
- 2 küçük salatalık turşusu
- 2 orta boy soğan

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya margarin- tereyağ

- Tuz, karabiber

- 2 yemek kaşığı schlagsahne
Sanırım bunun yerini krema tutuyor
- 2 yemek kaşığı sos koyulaştıcı toz
Eğer yoksa nişasta
- 500 ml su

Yapılışı
İç malzemesi:- Bir tavaya yağ konularak , ince kıyılmış soğan kavrulur
Yine ince kıyılmış pastırma (sucuk), salatalık tuşusu ilave edilerek biraz sotelenir

- Etler, çalışma tahtasına serilir

- Her biri tuzlanır, karabiberlenir ve hardal sürülür

- Hazırladığımız karışım ruloluk etlere paylaştırılır
- Rulo yapılıp, kürdan ya da varsa özel iğnelerle iğnelenir


- Ayrı bir tavada, hafif kızartılarak
- Düdüklü tencerede, 500ml
su ile yaklaşık 13 15 dakika pişirilir

- Pişen rulolar, çıkarılarak, suyuna, 1,5 yemek kaşığı kırmızı şarap, iki yemek kaşığı koyulaştırıcı (nişasta) ve iki yemek kaşığı da krema katılarak sos hazırlanır
Pişen etler sosun içerisinde bir kaç dakika kaynatılır
İsterseniz, haşlanmış patates dilimleriyle, ister patates püresiyle ya da pirinç pilavı ile servis yapılır
Tabi ki yanında sebze garnitürü, salata vs iyi gider

Bana afiyet oldu, haydi size de olsun
Not:Sizlere sunmayı sonradan düşündüğüm için, ilk işlemleri fotoğraflayamadım
|
|
|