ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ben Dün Rinderrouladen Yaptım - Sığır Etinden Rulo (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=391187)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Ben Dün Rinderrouladen Yaptım - Sığır Etinden Rulo
 
Rinderrouladen (Sığır etinden Rulo)




Malzemeler
4 kişiliktir.
  • Ruloluk hazırlanmış et ( kişi başına birer sığır eti )
  • 1 yemek kaşığı orta acılıkta hardal ( ben acısını kullanıyorum)
  • Pastırma ya da sucuk ( miktarı yapılacak sayıya göre tesbit edilir. Ben sucuk kullandım)
  • 2 küçük salatalık turşusu.
  • 2 orta boy soğan.
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya margarin- tereyağ.
  • Tuz, karabiber.
  • 2 yemek kaşığı schlagsahne. Sanırım bunun yerini krema tutuyor.
  • 2 yemek kaşığı sos koyulaştıcı toz . Eğer yoksa nişasta.
  • 500 ml su.
Yapılışı


İç malzemesi:
  • Bir tavaya yağ konularak , ince kıyılmış soğan kavrulur. Yine ince kıyılmış pastırma (sucuk), salatalık tuşusu ilave edilerek biraz sotelenir.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Etler, çalışma tahtasına serilir.
  • Her biri tuzlanır, karabiberlenir ve hardal sürülür.
  • Hazırladığımız karışım ruloluk etlere paylaştırılır.
  • Rulo yapılıp, kürdan ya da varsa özel iğnelerle iğnelenir.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Ayrı bir tavada, hafif kızartılarak
  • Düdüklü tencerede, 500ml. su ile yaklaşık 13.15 dakika pişirilir.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
  • Pişen rulolar, çıkarılarak, suyuna, 1,5 yemek kaşığı kırmızı şarap, iki yemek kaşığı koyulaştırıcı (nişasta) ve iki yemek kaşığı da krema katılarak sos hazırlanır. Pişen etler sosun içerisinde bir kaç dakika kaynatılır.
İsterseniz, haşlanmış patates dilimleriyle, ister patates püresiyle ya da pirinç pilavı ile servis yapılır.
Tabi ki yanında sebze garnitürü, salata vs.iyi gider.
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Bana afiyet oldu, haydi size de olsun



Not:Sizlere sunmayı sonradan düşündüğüm için, ilk işlemleri fotoğraflayamadım.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.