Baharatlı Balkabağı Çorbası Ve Çorba Çeşitleri |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Balkabağı Çorbası Ve Çorba ÇeşitleriBaharatlı balkabağı çorbası Malzemeler
Hazırlanışı Kolayca uygulanabilen çorba tarifleri arasında üst sıralarda Balkabağını yıkayıp tencereye alın 2 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun Ocaktan alıp kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistan cevizi ve köriyi ilave ederek karıştırın Mutfak robotunda ezerek püre haline getirin Tavuk suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin Ocaktan alıp frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın Afiyet olsun ♣ ♣ ♣ Nohutlu pazı çorbası Malzemeleri
Pazı genellikle yöresel yemeklerde kullanılır Tart, sos, çorba, dolam ve graten yapımında da tercih edilebilir Domatesleri küp şeklinde doğrayın Pazıları yıkayıp ince doğrayın Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Sarımsağı rendeleyip ekleyin Salçaları ilave edip 2 dakika karıştırın Domates, doğranmış biber ve pazıları ilave edin Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin Nohut, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın ♣ ♣ ♣ Çelebi çorbası Çelebi çorbası malzemeleri
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayıp tencereye alın 6 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın Bezelyeyi süzüp tencereye ekleyin 15 dakika kadar pişirin Çorbaya tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatın Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun ♣ ♣ ♣ Pezüklü toyga çorbası Malzemeler
Üzeri için
Hazırlanışı Yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek 40 dakika pişirin Pişerken gerekirse sıcak su ekleyin Pazı yapraklarını 1 parmak kalınlığında doğrayıp çorbaya ekleyin Tuz ile tatlandırın Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta ve sütü karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve orta ateşte kaynatmadan ısıtın Çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadar alıp karışıma ekleyin ve bunu yarmaya karıştırın Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağı ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin Kuru nane ekleyin ve çorbanın içine karıştırın Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın Çorbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|