ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Baharatlı Balkabağı Çorbası Ve Çorba Çeşitleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=390988)

Prof. Dr. Sinsi 08-04-2012 03:13 AM

Baharatlı Balkabağı Çorbası Ve Çorba Çeşitleri
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Baharatlı balkabağı çorbası



Malzemeler
  • 1 kg doğranmış balkabağı
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kişniş
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
Süslemek için
  • 2~3 dal frenk soğanı

Hazırlanışı
Kolayca uygulanabilen çorba tarifleri arasında üst sıralarda. Balkabağını yıkayıp tencereye alın. 2 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanları ince kıyın, sarımsakları ezin. Tereyağını tencerede eritip soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp kabak, zencefil, tarçın, kişniş, hindistan cevizi ve köriyi ilave ederek karıştırın. Mutfak robotunda ezerek püre haline getirin. Tavuk suyu ve tuz ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp frenk soğanı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

♣ ♣ ♣



Nohutlu pazı çorbası


Malzemeleri
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 600 gr pazı yaprağı
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
Pazı genellikle yöresel yemeklerde kullanılır. Tart, sos, çorba, dolam ve graten yapımında da tercih edilebilir. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip ekleyin.

Salçaları ilave edip 2 dakika karıştırın. Domates, doğranmış biber ve pazıları ilave edin. Üzerine sıcak su ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Nohut, tuz ve karabiberi ilave edip 15 dakika daha pişirin ve sıcak servis yapın.

♣ ♣ ♣



Çelebi çorbası



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg




Çelebi çorbası malzemeleri
  • 300 gr tavuk göğüs eti
  • 300 gr konserve bezelye
  • 6 su bardağı su
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayıp tencereye alın. 6 bardak su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bezelyeyi süzüp tencereye ekleyin. 15 dakika kadar pişirin.

Çorbaya tuz ve karabiber ekleyip bir taşım daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.


♣ ♣ ♣



Pezüklü toyga çorbası



http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
  • Yarım su bardağı kırık yarma
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 6 dal pezük (pazı)
  • 1 soğan
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı nane

Üzeri için
  • 15 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Hazırlanışı

Yarmayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek 40 dakika pişirin. Pişerken gerekirse sıcak su ekleyin.

Pazı yapraklarını 1 parmak kalınlığında doğrayıp çorbaya ekleyin. Tuz ile tatlandırın.

Ayrı bir tencerede yoğurt, yumurta ve sütü karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve orta ateşte kaynatmadan ısıtın. Çorbanın suyundan 3 yemek kaşığı kadar alıp karışıma ekleyin ve bunu yarmaya karıştırın.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp tereyağı ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar pişirin. Kuru nane ekleyin ve çorbanın içine karıştırın.

Tereyağını eritip pulbiber ile karıştırın. Çorbanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.