Fit Fransızların Sırrı Tarhunda

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fit Fransızların Sırrı Tarhunda



Fit Fransızların sırrı tarhunda



Bütün dünya mutfaklarının özellik Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı tarhun, Türk damak tadına yakın olmakla birlikte çoğu kişinin tanımadığı bir bitki Anavatanı Sibirya olmasına karşın Ortaasya'ya göçlerle birlikte önce Anadolu'ya daha sonra Avrupa'ya taşınan bu ilginç bitki, Fransızca'da "estragon" yani "ufak ejderha" olarak anılıyor




Dünyada iki tip tarhun bulunuyor



İki tip tarhun var


İlki uzun yapraklı, hafif biberimsi ve yoğun anason tadında olan Fransız tarhunu

Hangi yemeklerde kullanılıyor

Diğeri ise daha kalın yapraklı ve yoğun acı olan Rus tarhunu



Peki tarhun otu daha çok hangi yemeklerde kullanılıyor?



Balık ve tavukta çok tercih ediliyor
Neredeyse hemen hemen her yemekte kullanmak mümkün Ama özellikle tavuk, balık, yumurta, salata ve patatesle çok iyi gidiyor Kremaya da çok lezzetli bir uyum yaratıyor

Dünyaca ünlü aşçılar tadının yanında sağladığı faydalar için de bu baharatı çok tercih ediyor


İşte faydaları:
  • Vücutta biriken tuzu ve suyu atar
  • Sindirim sorununu çözer
  • Sindirim salgılarını artırarak sindirimi kolaylaştırır
  • Gaz giderir
  • Mide ve bağırsak gazlarını giderir
  • İdrar sorununu çözer
  • İdrar söktürücüdür
  • Tonik etkisi var
  • Güçlendirici tonik etkisi vardır
  • İştah problemini yok eder
  • İştah açar
  • Mikroplara karşı korur
  • Antiseptiktir
  • Kramp sorununu yok eder
  • Kramp çözücüdür
  • Hıçkırıklar biter
  • Hıçkırığa birebir iyi gelir
  • Kansızlığı çözer
  • Kansızlığa iyi gelir
Tarhun çayı




Tarhunu bitki çayı olarak kullanmak istiyorsanız, işte tarifi:

1-2 tatlı kaşığı kuru tarhun yaprağı üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek bir çay hazırlanır Hazırlanan çay süzülerek içilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Fit Fransızların Sırrı Tarhunda

Eski 08-04-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fit Fransızların Sırrı Tarhunda



Mantarlı-tarhunlu bonfile





4 kişilik


Kalori : 370 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi :25 dk


Malzemeleri

•4 adet bonfile
•1 paket mantar
•1 kaşık sıvı yağ
•1 kaşık tereyağı
•1 adet et bulyon
•1 çay kaşığı tarhun otu
•1 çay kaşığı nişasta
•12 adet arpacık soğan
•1 fincan sirke


Hazırlanışı:

Kızgın tavaya sıvı yağı koyulur, ince kıyılmış soğanlar kavurup, bütün halinde temizlenmiş mantarları ilave edilip sotelenir Ocaktan almadan önce kiraz domatesleri eklenir, 2 dakika kavurup başka bir kaba alınır Aynı tavaya yağını süzmeden bir sıcak bardak suda eritilen et bulyon, sirke, tarhun otu konup 10 dakika pişirilir 1 çay kaşığı mısır nişastası pişen sosa ilave edip sürekli karıştırılır Bonfileler sıvı yağ ile yağlayıp ızgarada istenilen kıvamda pişirilir Sevis tabağımıza alınan bonfilelere mantarlar ve sos ilave edilip servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.