![]() |
Fit Fransızların Sırrı Tarhunda |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fit Fransızların Sırrı TarhundaFit Fransızların sırrı tarhunda ![]() Bütün dünya mutfaklarının özellik Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı tarhun, Türk damak tadına yakın olmakla birlikte çoğu kişinin tanımadığı bir bitki ![]() ![]() Dünyada iki tip tarhun bulunuyor ![]() İki tip tarhun var ![]() İlki uzun yapraklı, hafif biberimsi ve yoğun anason tadında olan Fransız tarhunu ![]() Hangi yemeklerde kullanılıyor ![]() Diğeri ise daha kalın yapraklı ve yoğun acı olan Rus tarhunu ![]() Peki tarhun otu daha çok hangi yemeklerde kullanılıyor? Balık ve tavukta çok tercih ediliyor ![]() Neredeyse hemen hemen her yemekte kullanmak mümkün ![]() ![]() ![]() Dünyaca ünlü aşçılar tadının yanında sağladığı faydalar için de bu baharatı çok tercih ediyor ![]() İşte faydaları:
![]() Tarhunu bitki çayı olarak kullanmak istiyorsanız, işte tarifi: 1-2 tatlı kaşığı kuru tarhun yaprağı üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek bir çay hazırlanır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fit Fransızların Sırrı Tarhunda |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fit Fransızların Sırrı TarhundaMantarlı-tarhunlu bonfile ![]() 4 kişilik Kalori : 370 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi :25 dk ![]() Malzemeleri •4 adet bonfile •1 paket mantar •1 kaşık sıvı yağ •1 kaşık tereyağı •1 adet et bulyon •1 çay kaşığı tarhun otu •1 çay kaşığı nişasta •12 adet arpacık soğan •1 fincan sirke Hazırlanışı: Kızgın tavaya sıvı yağı koyulur, ince kıyılmış soğanlar kavurup, bütün halinde temizlenmiş mantarları ilave edilip sotelenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|