![]() |
Fit Fransızların Sırrı Tarhunda
Fit Fransızların sırrı tarhunda
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Bütün dünya mutfaklarının özellik Fransız mutfağının vazgeçilmez baharatı tarhun, Türk damak tadına yakın olmakla birlikte çoğu kişinin tanımadığı bir bitki. Anavatanı Sibirya olmasına karşın Ortaasya'ya göçlerle birlikte önce Anadolu'ya daha sonra Avrupa'ya taşınan bu ilginç bitki, Fransızca'da "estragon" yani "ufak ejderha" olarak anılıyor. Dünyada iki tip tarhun bulunuyor http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İki tip tarhun var. İlki uzun yapraklı, hafif biberimsi ve yoğun anason tadında olan Fransız tarhunu. Hangi yemeklerde kullanılıyor. Diğeri ise daha kalın yapraklı ve yoğun acı olan Rus tarhunu. Peki tarhun otu daha çok hangi yemeklerde kullanılıyor? Balık ve tavukta çok tercih ediliyor. Neredeyse hemen hemen her yemekte kullanmak mümkün. Ama özellikle tavuk, balık, yumurta, salata ve patatesle çok iyi gidiyor. Kremaya da çok lezzetli bir uyum yaratıyor. Dünyaca ünlü aşçılar tadının yanında sağladığı faydalar için de bu baharatı çok tercih ediyor. İşte faydaları:
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Tarhunu bitki çayı olarak kullanmak istiyorsanız, işte tarifi: 1-2 tatlı kaşığı kuru tarhun yaprağı üzerine 1 bardak kaynar su dökülüp 10-15 dakika süreyle demlendirilerek bir çay hazırlanır. Hazırlanan çay süzülerek içilir. |
Fit Fransızların Sırrı Tarhunda
Mantarlı-tarhunlu bonfile
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg 4 kişilik Kalori : 370 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi :25 dk. Malzemeleri •4 adet bonfile •1 paket mantar •1 kaşık sıvı yağ •1 kaşık tereyağı •1 adet et bulyon •1 çay kaşığı tarhun otu •1 çay kaşığı nişasta •12 adet arpacık soğan •1 fincan sirke Hazırlanışı: Kızgın tavaya sıvı yağı koyulur, ince kıyılmış soğanlar kavurup, bütün halinde temizlenmiş mantarları ilave edilip sotelenir. Ocaktan almadan önce kiraz domatesleri eklenir, 2 dakika kavurup başka bir kaba alınır. Aynı tavaya yağını süzmeden bir sıcak bardak suda eritilen et bulyon, sirke, tarhun otu konup 10 dakika pişirilir. 1 çay kaşığı mısır nişastası pişen sosa ilave edip sürekli karıştırılır. Bonfileler sıvı yağ ile yağlayıp ızgarada istenilen kıvamda pişirilir. Sevis tabağımıza alınan bonfilelere mantarlar ve sos ilave edilip servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.