|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alanları, baharatların, faydaları, kullanım |
![]() |
Baharatların Faydaları Ve Kullanım Alanları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatların Faydaları Ve Kullanım AlanlarıBaharatların faydaları ve kullanım alanları ![]() Yenibahar Pimenta türü bir bitkinin meyveleri olgunlaştıktan sonra kurutuluyor Lezzeti: Karanfil, tarçın ve Hindistan cevizi karışımı tatlı bir lezzeti var ![]() Faydaları: Yaşlanmayla ilgisi olduğu bilinen glikozilasyonu önler ![]() Nasıl kullanmalı: Yağsız kıymanın içine karıştırarak hazırlayacağın hamburger ve köftelere farklı bir tat katabilirsin ![]() ![]() Anason tohumu Maydanozgillerden bir bitkinin tohumu ![]() ![]() Lezzeti: Meyan kökü tadı vardır Faydaları: Sindirime yardımcı olur ve kötü ağız kokusunun kökünü kazır ![]() Nasıl kullanmalı: Öğütülmüş olanını çorba ya da güvecin içine serp, öğütülmemiş halini ise bir tavanın içinde balla ısıtıp yoğurdun üstüne koy ![]() ![]() Kakule Hindistan kökenli tropikal bir bitkinin tohumlarının çekilmiş hali ![]() Lezzeti: Hafif tatlı ama bir yandan da limon ekşiliğinde bir aroması var ![]() Faydaları: İçeriğindeki sineol astım semptomlarını azaltıyor ![]() Nasıl kullanmalı: Soyduktan sonra öğüterek meyve salatasının üzerine ya da yulafa serperek kullanabilirsin ![]() ![]() Kırmızıbiber Kurutulmuş biberin toz hali ![]() Lezzeti: Oldukça acı ve ateşli ![]() Faydaları: Bileşenlerinden kapsaisin, insulin duyarlılığını arttırır ![]() ![]() Nasıl kullanmalı: Çikolatalı tariflere ekleyerek değişik lezzetler yakala ![]() ![]() ![]() Tarçın Hindistan ve Sri Lanka da bulunan bir ağacın iç kabuğundan elde edilir ![]() Lezzeti: Hafit tatlı ![]() Faydaları: Tarçında bulunan antioksidanlar kan şekerini ve enerji seviyesini dengede tutar Nasıl kullanmalı: Kızarttığın tam tahıllı ekmeğin Üzerine keten tohumu yağı ve bal sürüp üzerine tarçın serp ![]() ![]() Kişniş Maydanozgiller ailesinden olan bir bitkinin kurutulmuş tohumları ![]() Lezzeti: Hafif limonumsu bir tada sahip ![]() Faydaları: Uykusuzluk ve iç sıkıntısına iyi gelen sakinleştirici bir etkiye sahip ![]() Nasıl kullanmalı: Güveçte tavuk yaparken tohumları yemeğin içine at ![]() yemekleriyle beraber kullan ![]() ![]() Kimyon Maydanozgillerden olan bir bitkinin meyveleridir ![]() Lezzeti: Keskin bir koku ve tadı var ![]() Faydaları: Sindirimi hızlandırmak için kullanılıyor Diğer tüm baharatlardan daha fazla demir içeriyor ![]() Nasıl kullanmalı: Kuzu etini pişirmeden önce kimyona bulayabilirsin ![]() ![]() ![]() Köri Zerdeçal, kimyon, kırmızıbiber, tarçın ve kişnişin karışımından oluşan bir tur baharat ![]() Lezzeti: Tatlıyla acı arası her lezzet tonunu barındırıyor ![]() Faydaları: Antioksidan bileşenler sayesinde arterlerdeki yağ oluşumuna engel olduğu için kalp hastalıklarıyla savaşabilir ![]() Nasıl kullanmalı: Yumurtalı ya da ton balıklı salataya farklı bir lezzet katar ![]() ![]() ![]() Rezene tohumu Akdeniz bölgesinde yetişen rezene bitkisinin kurutulmuş tohumları ![]() Lezzeti: Meyan köküne benzer bir tat ![]() Faydaları: Ağza atıldığında kötü nefesi geçirebiliyor ![]() ![]() Nasıl kullanmalı: Zeytinyağı, balzamik sirke, bal ve hardalla beraber çırpıp salatanın üzerine sos olarak dok ![]() ![]() Zencefil tozu Aynı adlı bitkinin baharat olarak kullanılan tozu ![]() Lezzeti: Keskin limoni bir kokusu ve tadı var ![]() Faydaları: Egzersiz sonrası kas ağrılarını dindirebilme özelliği var ![]() Nasıl kullanmalı: Balla birlikte iyi bir ikili oluşturur ![]() ![]() ![]() ![]() Hardal Turpgillerden bir bitkinin tohumları ![]() Lezzeti: Acı Faydaları: Selenyum bakımından zengin olduğu için cilt kanserine karşı koruyucu etkisi bulunuyor ![]() Nasıl kullanmalı: Hardal tohumlarını patlayıncaya kadar tavada ısıt ![]() ![]() ![]() Muskat Tropikal bölgelere özgü kayısı benzeri bir meyvenin kurutulmuş hali ![]() Lezzeti: Tatlı ve güçlü ![]() Faydaları: Miristisin adında, enfeksiyona karşı savaşan bir madde içeriyor Nasıl kullanmalı: Muskat, pilav, köfte, kremalı çorbalar, ıspanak ve brokoli gibi yemeklerin tariflerinde malzemeler arasında yer alan çok gizli ama bir o kadar da lezzetli bir baharattır ![]() ![]() Paprika Acısı az bir çeşit yeşil ve kırmızıbiber Lezzeti: Tatlı acı, az acı ve çok acı şeklinde çeşitleri var Faydaları: A Vitaminiyle dolup taşan paprika, göz sağlığı, kemik gelişimi ve bağışıklık sistemi için çok faydalı ![]() Nasıl kullanmalı: Karides, çerez ya da yumurtayla kullanılabilir ![]() ![]() ![]() Safran Zambak ailesinden gelen bir bitkinin tepeciklerinin kurutulmasıyla elde edilen toz ![]() Lezzeti: Ağızda bir parça acı bir tat bırakır Faydaları: Yayımlanmış bir çalışmaya göre regl dönemi sıkıntılarını azaltıyor ![]() Nasıl kullanmalı: Risotto veya kabuklu deniz hayvanlarıyla birlikte güzel olur ![]() ![]() Zerdeçal Zencefilgillerden bir bitkinin kurutulmuş kökleri ![]() Lezzeti: Biraz odunumsu ve acı ![]() Faydaları: Kurkumin adlı bileşen, yağ hücrelerini durdurabiliyor ![]() Nasıl kullanmalı: Yumurta kullandığında ya da pilav yaparken pirinç için kaynattığın suyun içine atabilirsin ![]() ![]() Vanilya Çiçekleri beyaz ve kokulu bir tur orkidenin meyvesi ![]() Lezzeti: Akıcı ve zengin ![]() Faydaları: Aktif bileşeni vanilin, kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olur ![]() Nasıl kullanmalı: Vanilya çubuğunu iki günlüğüne şekerin içine yatır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|