Palamut Dolma (6 Kişilik) |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Palamut Dolma (6 Kişilik)Palamut Dolma (6 Kişilik) Malzemeler
Palamutları ayıkladıktan sonra iç kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkarın (sadece derisi kalacak) Tavaya ağlınız tereyağında kıyılmış soğan pembeleşene kadar kavurun Dolmalık fıstık, ceviz ve balık etini ilave edip, tüm malzemeyi 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin Tavayı ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp, karıştırın İç harç soğuduktan sonra ikiye ayırıp, içini aldığınız balıklara pay edin ve açılmaması için kürdanla tutturun Balıkları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın Kızgın yağda önlü-arkalı kızartın Not: balığı kızartırken dışının kızarıp içinin çiğ kalmaması için, kızgın olmayan yağda kızartmaya özen gösterin Kaynak: Sofra Dergisi |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|